Logo

'Anavatan olarak KKTC'nin her zaman yanındayız'

`Anavatan olarak KKTC`nin her zaman yanındayız`



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile görüştü.

Bakan Arslan, burada yaptığı konuşmada KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst'ün davetlisi olarak dün adaya geldiklerini belirterek, Bakan Dürüst ile ulaştırma alanında neler yapabileceklerini istişare ettiklerini, e-Devlet ve posta alanında iş birliği protokollerini imzaladıklarını anlattı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı olarak Siber'in 15 Temmuz'daki destek ve açık katkıların kendilerini memnun ettiğini dile getiren Arslan, "O günden bugüne her zaman yanımızdasınız, bu konuda bir kere daha teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.

Birleşmiş Milletler nezdindeki iyi niyet misyonu çerçevesinde görüşme süreçlerinin, Kıbrıs'ın geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayan Arslan, "Bizim bu konuda da çalışmalarınızda kapsamlı, adil ve yaşanabilir çözüm bulunması konusunda her zaman desteğimiz anavatan olarak sizlerle, bunu ifade etmek isterim." dedi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber 

Sibel Siber de, devletler arasındaki iş birliği ve projelerin insanların yaşam kalitesine olumlu yansıdığını ifade ederek, başarılı projelere imza atılması dileğinde bulundu. Kıbrıs müzakerelerinin devam ettiğini anımsatan Siber, "Bizim uzun yıllardır devam eden mücadelemiz, kendi varlığımıza ve kimliğimize saygı ve dünyada kendi varlığımızla ve kimliğimizde var olma mücadelemizdir. Çözümün, barışı da getirmesini aksi halde barış olmadan olacak çözümün yaşayabilir olmayacağını sıklıkla ifade ediyoruz. Umarız ki uzun yıllardır süren bu mücadele, halkımızın gönül rahatlığıyla kabul edebileceği bir çözümle sonuçlanır" dedi.