Logo

Bakan Arslan, Kars-Ardahan-Iğdırlı hemşehrileri ile İzmir'de bir araya geldi

Bakan Arslan, Kars-Ardahan-Iğdırlı hemşehrileri ile İzmir`de bir araya geldi



İzmir'deki Kars, Ardahan ve Iğdır derneklerinin üyeleriyle bir araya gelen Arslan, ülkenin her yerinin birbiriyle erişmesini ve ulaşmasını istediklerini belirterek, "Bizim bir avantajımız Cumhurbaşkanımız gibi vizyoner bir dünya lideri ve ulaştırmanın duayeni, herhalde dünyada saysanız bir elin parmaklarını geçemeyecek uzmanlardan biri olan Başbakanımızla çalışmak. Bize düşen insanımızın bu kadar desteği varken onlara hizmet kervanında, düne göre çok şey yaptık, yarın da bugünden daha çok şey yapmak." ifadelerini kullandı.

Aile olmanın önemine işaret eden Arslan, "En büyük ailemiz hiç şüphesiz 80 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan büyük aile. Bu aileyle ilgili herkesin bir şüphesi vardı, 'bu aile parçalanmıştır' diyordu. Fakat parçalanmadığını, omuz omuza durduğumuzu herkes gördü 15 Temmuz'da. 15 Temmuz'da dünya gördü ki, Türk insanı dili, dini, etnik yapısı, mezhebine bakmadan birdir, beraberdir ve millet olma şuuruyla istiklali, istikbali söz konusu olunca meydanlara iner." diye konuştu.

Öğretmenlerin "Anadolu coğrafyası kıtalar arasında köprü vazifesi görüyor" diye öğrettiğini dile getiren Arslan, şöyle devam etti:

"Köprünün hakkını vermeyince bunun anlamı yok, ecdadın şehit olmak, kanını dökmek pahasına bu toprakları vatan olarak bırakmasının da anlamı yok. Mademki vatan olarak bıraktı, bize düşen bu toprakların hakkını vermek, kalkındırmak, ulaştırmak, eriştirmek. Bu coğrafyanın hakkını vermek adına doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bölünmüş yollarla 81 ili birbirine bağlamamız lazım. Demiryolu ağlarıyla örmek lazım. Allah rahmet eylesin, bundan 150 sene önce ecdat bu ülkeyi demir ağlarla örmüş, 100 sene önce de Ulu Önder Atatürk ve arkadaşları yokluk zamanında demir ağlarla örmüş, ama biz sonra 50-60 yıl demiryolunu unutmuşuz. AK Parti ile beraber tekrar dedik ki, demiryolu seferberliğini tekrar başlatıp hızlı trene kavuşmamız lazım. 2019'un sonunda İzmir de yüksek hızlı trene kavuşmuş olacak."

Bakan Arslan, Anadolu'nun hakkını verip, şehirleri birbirine bağladıklarını, dünyanın en büyük havalimanını yapmaya başladıklarını, hızlı trenler, köprüler, tüneller, viyadükler yaptıklarını kaydederek, ülke kalkınmaya başlayınca, dünya ticaretini kendi aralarında paylaşmaya alışanların bundan rahatsız olduğunu, onun için büyük projelere karşı çıktıklarını, onlara inat milletin hizmetkârı olmaya devam edeceklerini söyledi.

"Biz bize yeteriz, yeter ki bir olalım"

Bakan Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz Anadolu coğrafyası olarak hangi coğrafyadaki insanın bize yolu düşerse, el aman dediyse kucak açıyoruz. 3 milyona kucak açtığımız gibi. Ama şahitsiniz, kucağında çocuğuyla Avrupa'ya gitmeye çalışan ebeveyne gazetecinin nasıl çelme taktığını gördünüz. Allah korusun biz onların durumuna düşersek bize çelme takmakla kalmazlar, gözümüzü oyarlar. Biz bize yeteriz, yeter ki bir olalım, yeter ki içimize girmek isteyen hainlere fırsat vermeyelim. Dünyadaki mazlumların, mağdurların ecdattan gelen gelenekle omuzlarımıza yüklediği ilave sorumluluk var. O sorumluluğun gereği, Türkiye'nin bugünden sonra daha güçlü, büyük olmasını gerektiriyor. İşte bu değişiklik onun yolunu açacak."