Logo

'Geçmişimizi iyi bilerek sağlam gelecek kurma yolunda emin adımlarla yürüyoruz'

`Geçmişimizi iyi bilerek sağlam gelecek kurma yolunda emin adımlarla yürüyoruz`



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 1. Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı dolayısıyla "Gençlik Şühedanın İzinde" temasıyla düzenlenen "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliğine katıldılar.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Sarıkamış'ta şehit düşen şühedanın ruhunu gençlere aşılamak istediklerini vurgulayarak, "15 Temmuz 2016 şunu gösterdi ki gençler 100 sene önce dedeleri nineleri  hangi ruhla, hangi bilinçle daha doğrusu millet olma şuuruyla nasıl bir mücadele vermişler onu hepimize gösterdiler." dedi.

"Donmak pahasına ülkeyi savunmak için şehit oldular"

Sarıkamış'ta verilen mücadeleye değinen Arslan, "Onlar, Sarıkamış'ta, yaşına başına bakmadan, gözünü kırpmadan, donmak pahasına bu ülkeyi savunmak için Allahuekber dağlarında şehit oldular. Nitekim 1064'de Sultan Alparslan'ın Anadolu'ya girdiği bu coğrafya sadece Kars bölgesinde 1 buçuk milyon şehit vermiş. Yine 1000'li yıllarda Türklerin Anadolu'ya ayak basması için öncü olarak gelen Ebu’l Hasan Harakani ve alperenleri de bu coğrafyadaki ilk şehitlerimiz. İşte o şehitlerimizi, 90 bin Sarıkamış şehidini anmak, 15 Temmuz şehitlerini anmak, ister içeride ister dışarıda ülkemizin bekası, istikbali ve istiklali için mücadele edenlerin hangi ruhla şehadet şerbeti içtiğini iyi anlamak ve gelecek nesillere iyi anlatmak için toplandık." diye konuştu.

Bakan Arslan, "Gençler, bir olursak beraber olursak etnik ayrımcılık, dindi mezhepti kültür farkıydı demeden hep beraber meydanlara inersek istikbalimize istiklalimize iyi sahip çıkarız. Ecdadı da o şekilde daha iyi anlarız ve anarız. Çünkü ecdat Yemen'den, Selanik'ten, Balkanlar'dan, Musul'dan, Bağdat'tan, Bakü'den Sarıkamış'a gelmişti. Onları burada toplayan bir olma beraber olma millet olma şuuruyla mücadele etme anlayışıydı. İşte gençlere bunu anlatmaya çalışıyoruz." diye sözlerine ekledi.

Sarıkamış'ta on binlerce kişi şehitler için bir araya geldi

Gençlerin milli şuuru anlamasından memnun olduklarını ifade eden Arslan, "İnşallah geçmişimizi iyi bilerek sağlam gelecek kurma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a himayelerinden dolayı teşekkür ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

Yürüyüşe yoğun katılım olduğunu vurgulayan Arslan, "Gençlik ve Spor Bakanımız Bak ve bakanlık mensuplarına teşekkür ediyorum. Gerçekten 81 ilde gençler, yaşlılar, genç görünenler bugün yürüyor. Sarıkamış'ta da on binleri ağırlıyoruz. Bu etkinliğin de amacı unutmamak, unutturmamak, sağlam bir şekilde geleceğe yürümek. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.