Logo

KARAİSMAİLOĞLU, “VATANIN HER KARIŞ TOPRAĞINDA HUZUR VE BARIŞ İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU,

“OKULLARIMIZI AÇACAĞIZ, YOLLARIMIZI YAPACAĞIZ, EKSİKLİKLERİ GİDERECEĞİZ”

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, il genelindeki ulaştırma ve haberleşme altyapı çalışmalarını yerinde incelemek üzere 10 Ekim 2020 Cumartesi günü (bugün) Hakkari’ye gitti.

İncelemeleri kapsamında Hakkari Ak Parti İl Başkanlığında konuşan Bakan Karaismailoğlu, vatanın her karış toprağında huzur, barış ve kalkınmanın temin edilmesi için bakanlık olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz.

 

“Ülkemizin Kalkınması İçin El Ele Veriyoruz”

 

Tarihi değerleriyle Anadolu’nun saklı cenneti Hakkari’ye gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “İnsanımızın refaha, işe, aşa, yola, köprüye, suya, elektriğe, eğitim imkanlarına kavuşması için el ele verdik. Son 18 yılda AK Parti iktidarı ile yeniden sahip olduğumuz milli irademiz üzerinde sayısız karanlık elin kirli oyunlarla dizginleri ele almaya çalıştığı bir dönemdeyiz. 82 milyonun kardeşliğini, barışını hedef alan, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan dış mihraklar karşımıza her gün farklı bir surette çıkıyor” dedi.

Türkiye’nin terörle uğraşmasıyla birlikte, gücünü, enerjisini ve kaynaklarını boşa harcamasını isteyen kesimlerin olduğuna dikkat çeken Karaismailoğlu, “Milletimizin birliğinin temsilcisi, ülkemizin geleceği için cesaretle mücadele eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, nasıl kirli ittifakların hedefi haline getirildiğini sabırla müşahede ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Huzur ve Güvenin Sağlanması İçin Ant İçtik”

 

Türkiye üzerine oynanan oyunları iyi bildiklerini ifade eden Karaismailoğlu, “Ulkemizin huzuru için onurlu ve kutsal bir mücadele veriyoruz. Biz bu vatanın her karış toprağında huzurun ve güvenliğin sağlanması için ant içtik. Her biri bir değer olan gençlerimizin vatana, millete yararlı birer vatandaş olarak yetiştirilmesini sorumluluğumuz olarak gördük.” dedi. Karaismailoğlu ayrıca yapılan her yolu, okulu, hastaneyi, köprü ve fabrikayı, zalimlere indirilen bir tokat olarak tanımladı.

 

“Hizmetlerimizi Ülkemizin Her Köşesine Ulaştırdık”

18 yıldır ülkenin her karış toprağını, her şehrini, her kasaba ve köyüne aynı sorumluluk ve hassasiyetle yatırım götürdüklerine işaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Türkiye’yi vatan sathında yollarla, köprülerle, tünellerle birbirine bağlarken aslında dünya ile de sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan bağlarımızı güçlendiriyoruz. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin kilometrelerden 27 bin 700 kilometrenin üzerine çıkardık. 50 km olan tünel uzunluğunu, 18 yılda 525 kilometreye çıkardık. 26 olan havalimanı sayımızı 56’ya yükselttik ve hava yolunu halkın yolu yaptık” dedi.

 

“Hakkari’ye 4 Milyar 355 Milyon Liranın Üzerinde Yatırım Yaptık”

 

Hakkari’nin ulaşım-iletişim altyapına yaptıkları yatırımlar hakkında da bilgi veren Bakan Karaismailoğlu, “Hakkari’nin ulaşım altyapısının gelişmesi için de çok önemli projeleri hayata geçirdik ve 4 milyar 355 milyon üzerinde yatırım gerçekleştirdik. 2003’te sadece 1 kilometre bölünmüş yolu vardı, biz 18 sene içerisinde 95 kilometre yeni bölünmüş yol inşa ettik. Başkale-Hakkȃri Ayrımı-Yüksekova-Esendere Yolu, Şemdinli- Alan Yolu, Yüksekova Çevre Yolu gibi proje tutarı 5 milyar 114 milyon lira olan 16 ayrı karayolu projemizde de çalışmalarımıza devam ediyoruz.

2015 yılında açılışını gerçekleştirdiğimiz Selahaddin Eyyubi Havalimanı ile de Hakkȃrili kardeşlerimizi layık olduğu yere göklere taşıdık. 2015 yılında 20 bin olan yolcu trafiği de, 2019 yılında 180 binin üzerine çıktı” ifadelerini kullandı.

 

Yeni Köprü Yüksekova Tünelinde İnceleme Yaptı

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hakkari incelemeleri kapsamında Yeni Köprü Yüksekova Tünelinde incelemede bulundu. İncelemenin ardında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, toplam uzunluğu 75 kilometre olan Başkale-Hakkari Ayrımı, Yüksekova-Esendere Yol inşaatının projenin bugüne kadar 50 kilometresini sathi kaplama ve 4 kilometresini de bitümlü sıcak kaplama olarak toplamda 54 kilometrelik bölümünü tamamladıklarını ifade etti.

Proje kapsamında olan Sarıtaş Tüneli’ni bitirdiklerine işaret eden Karaismailoğlu, “2020 yılı içerisinde, 500 metrelik bitümlü sıcak kaplamalı bölünmüş yol ile birlikte, 151 metrelik Çığlı Köprüsü’nü, 180 metrelik Dotkan-1 ve 159 metrelik Dotkan-2 Köprülerini tamamlayacağız. Ekim ayı içerisinde, planlanan tüm işlerimizi tamamlamış olacağız.

Projede, 8 bin 530 metre uzunluğundaki çift tüp T1 ve T2 tünellerinde çalışmalara devam ediyoruz. Başkale-Hakkari Ayrımı-Yüksekova-Esendere Yolu’nu 2021 yılında tamamlayarak halkımızı hizmetine sunmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

Fotoğraflar