Logo

ULAŞIM VE ALTYAPIDA DİJİTAL GELECEK ZİRVESİ DÜZENLİYORUZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, devlet ve özel sektörün dijitalleşme sürecinde eşgüdüm ve iş birliğini pekiştirmek üzere, sektör temsilcilerini ‘Ulaştırma ve Altyapıda Dijital Gelecek Zirvesi’nde buluşturuyor. T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Dijital Farkındalık ve Siber Vatan’ kampanyası çerçevesinde düzenlenen zirve, 23 Haziran 2020 Salı günü başlayacak. Üç gün sürecek zirve, internetten canlı yayınlanacak. Zirvenin Yayın linki; https://dijitalgelecek.uab.gov.tr/ olacak.

 

Söz konusu zirvede, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dijital takipçilerle bir araya gelecek. 24 Haziran Çarşamba akşamı saat 20’de Hakan Çelik’in canlı yayın programına özel bir oturumda konuk olacak Bakan Karaismailoğlu, karayolu, denizyolu, havayolu, demiryolları ve altyapı projelerindeki hizmet odaklı dijitalleşme süreçleri ile, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın gelecek vizyonunu ele alacak ve takipçilerden gelen soruları cevaplandıracak.

 

Ulaştırma ve Altyapıda Dijital Gelecek Zirvesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, programın, devlet ve özel sektör arasında anlayış birliğinin pekiştirilmesine ve gelecek yılların dijital dönüşümün ışığında tasarlanmasına katkı sunacağını ifade etti.

 

Oturumun internet üzerinden canlı olarak yayımlanacağına işaret eden Bakan Karaismailoğlu, “Bu zirve sektör temsilcilerini ‘Lojistik’, ‘Mobilite’ ve ‘Erişim’ başlıklı sohbetlerde bir araya getirecek. Bu yönüyle Ulaştırma ve Altyapıda Dijital Gelecek Zirvesi, kendi alanında bir ilktir. Zirveyi sektörlerin lider yöneticileri ile Bakanlığımızın iş birliği ortamında internet üzerinden yayınlayacağız.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapıda Dijital Gelecek Zirvesi’ne;

 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Kamuran Yazıcı, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Vodafone CEO’su Colman DEEGAN, Turkcell CEO’su Murat Erkan, İGA CEO’su Kadri Samsunlu, Getir CEO’su Nazım Salur, MNG Kargo CEO’su Salim GÜNEŞ, Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer KIRAN gibi kamu ve özel sektör yöneticileri katılacaklar.

 

 

ZİRVE PROGRAMI

 

23 Haziran 2020, Salı – 14:00-17:00

“Mobilite” Oturumu

 

Moderatör: Hakan ÇELİK

Konuşmacılar: İlker AYCI, Yönetim Kurulu Başkanı - THY

Oğuz Alper ÖKTEM, CEO - Martı

Kadri SAMSUNLU, CEO - İGA

Kamuran YAZICI, Genel Müdür - TCDD

 

 

24 Haziran 2020, Çarşamba – 14:00-17:00

“Erişim” Oturumu

 

Moderatör: Ali ÇAĞATAY

Konuşmacılar:

Murat ERKAN, CEO – Turkcell

Ümit ÖNAL, CEO - Türk Telekom

Murat EMİRDAĞ, CEO - Hepsi Burada

Colman DEEGAN, CEO - Vodafone

Nazım SALUR, CEO - Getir

 

 

 

24 Haziran 2020, Çarşamba – 20:00-21:30

“Dijital Gelecek” Özel Oturumu

 

Moderatör: Hakan Çelik

Konuşmacı: Adil KARAİSMAİLOĞLU - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı


 

25 Haziran 2020, Perşembe – 14:00-17:00

“Lojistik” Oturumu

 

Moderatör: Serdar TURAN, Genel Yayın Yönetmeni-HBR Türkiye

Konuşmacılar:

Hakan GÜLTEN, Genel Müdür - PTT

Tamer KIRAN, Yönetim Kurulu Başkanı – İMEAK Deniz Ticaret Odası 

Salim GÜNEŞ, CEO - MNG Kargo