Logo

Bakan Arslan'ın Dünya Posta Günü Mesajı

Bakan Arslan`ın Dünya Posta Günü Mesajı



İnsanlık tarihi kadar eski olan haberleşme faaliyetleri, çağlar boyunca değişik aşamalardan geçerek ve sürekli gelişerek bugünkü yapısına kavuşmuştur. Posta; insanlığın göçebe yaşayıştan yerleşik topluma geçmesinde olduğu kadar medeniyetlerin gelişmesinde de önemli bir rol oynamıştır. Aynı zamanda milletlerin var olmalarını, iç ve dış tehditlere karşı savunma mekanizmalarını zamanında oluşturmalarını sağlayan en önemli hizmet alanlarından biridir.

Posta sektörü küreselleşen dünyada da büyük bir önem arz etmiş, İnternet ve Teknoloji, tüm dünyayı etkisi altına alıp değiştirirken posta sektörünü önemli ölçüde geliştirmiştir.

Biz de bu süreçte Hükümet olarak, bütün alanlarda olduğu gibi posta hizmetlerinde de büyük bir değişim gerçekleştirdik. Posta teşkilatımızı hizmet biçiminden kurum kimliğine kadar tamamen yeniledik ve şube sayılarını artırdık. PTT Genel Müdürlüğü, geride bıraktığı 175 yılın verdiği tecrübeden kaynaklanan güvenle, teknoloji ve bilgi çağının değişen ve gelişen şartları içerisinde kendini yenilemeyi başarmış, hizmet üretiminde müşteri odaklı yeni bir vizyonla modernizasyon hamlesini başarıyla bitirmiştir. Hayata geçirdiği PTTBank, PTTKargo, HGS, e-telgraf, internet bankacılığı gibi birçok proje ile halkımıza en güzel şekilde hizmet sunmayı başarmıştır.

PTT, çağın gerektirdiği değişim ve gelişim hamlesini gerçekleştirebilen, halkımıza madden ve manen en yakın kurumlarımızdan biri olmuş; her zaman, her yerde halkımızın hizmetinde olmuştur.

Hayatımızın her alanında böylesine derin bir şekilde yer alan PTT’nin ve tüm dünya postacılarının Dünya Posta Gününü kutluyorum.

 

Ahmet ARSLAN

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı