Logo

ÇEVİKKUVVET KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI’NIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ


Bakan Karaismailoğlu, Şanlıurfa’da Çevikkuvvet Köprülü Kavşağı’nın hizmete açılmasıyla birlikte, yıllık 32,6 milyon lira tasarruf sağlanacağını bildirdi

 

 

 

Karaismailoğlu, “Kavşağımızın hizmete açılmasıyla birlikte, şehir içi ve transit trafik birbirinden ayrılacak. Dur-kalk beklemeleri ortadan kalkacak ve bu şekilde zamandan 31,6 milyon lira, akaryakıttan 1 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 32,6 milyon lira tasarruf sağlayacağız” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak için Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa’da, Çevikkuvvet Köprülü Kavşağı’nın açılışını gerçekleştiren Karaismailoğlu; kavşağın hizmete açılmasıyla birlikte, şehir içi ve transit trafiğin birbirinden ayrılacağını böylece Şanlıurfa’nın karayolu trafiğinin rahat bir nefes alacağını söyledi.

 

 

- “Kavşağımız, şehir içi ve transit trafiği birbirinden ayıracak”

 

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nin büyük bir başarı ile gerçekleştirildiğini belirterek konuşmasına başlayan Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hiç durmadan yola devam edeceklerini dile getirdi. Diyarbakır Devlet Yolu, Kuzeybatı Çevre Yolu ve Doğu Çevre yollarının kesiştiği noktada yer alan Çevikkuvvet Köprülü Kavşağı’ndan günlük ortalama 20 bin 200’ün üzerinde aracın geçtiği aktaran Karaismailoğlu, kavşağın önemli bir kesişme hattı olduğuna dikkat çekerek; şunları söyledi:

 

“Kavşağımızın hizmete açılmasıyla birlikte, şehir içi ve transit trafik birbirinden ayrılacaktır. Ulaşım daha güvenli, konforlu ve kesintisiz sağlanacaktır. Bu kavşak ile, gelişen, büyüyen Şanlıurfa’nın karayolu trafiği rahat bir nefes alacaktır. Dur-kalk beklemeleri ortadan kalkacak ve bu şekilde zamandan 31,6 milyon lira, akaryakıttan 1 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 32,6 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Kavşağımızla birlikte aynı zamanda, yıllık çevreye bırakılan egzoz gazı miktarı 439 ton azalacaktır.”

 

 

- “Şanlıurfa’da devam eden 10 büyük karayolu projesi için 2 milyar liraya yakın kaynak ayırdık”

 

Bakanlık olarak 2003 yılından bu yana ulaştırma ve haberleşme yatırımlarına 1 trilyon lirayı aşkın harcama yaptıklarını aktaran Bakan Karaismailoğlu, Şanlıurfa’da üstün nitelikli karayollarının yaygınlaştırıldığını, iyileştirdiğini dile getirerek; sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“2003 yılında Şanlıurfa’daki bölünmüş yol uzunluğu yalnızca 28 kilometre iken, hükümetlerimiz döneminde yaptığımız 567 kilometrelik yeni bölünmüş yollar ile bu kalitedeki yol uzunluğumuzu 20 katın üzerinde artırdık. Şehrimizde bugün 595 kilometre bölünmüş yol bulunmaktadır. 1993-2002 yılları arasında Şanlıurfa’ya yapılan 1 milyar 225 milyon liralık karayolu yatırım miktarını, 2003-2021 yılları arasında altı kata yakın artırarak, 7 milyar 201 milyon liraya çıkardık. Şanlıurfa’da halen devam eden toplam 10 büyük karayolu projesi için 2 milyar liraya yakın kaynak ayrılmıştır.”

 

Bakan Karaismailoğlu, Şanlıurfa ziyareti kapsamında Şanlıurfa Valiliği’ni ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığını da ziyaret edecek olan Karaismailoğlu, sonrasında Ceylanpınar Kızıltepe Yolu temel atma törenine katılacak.

Fotoğraflar