Logo

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AFGANİSTAN ULAŞTIRMA BAKANI KUDRETULLAH ZEKİ’Yİ VE BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NU KABUL ETTİ

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu ve Afganistan Ulaştırma Bakanı Kudretullah Zeki, "Mutabakat Zaptı İmza Töreni"nin  ardından Külliye'deki kabulde hazır bulundu


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan Ulaştırma Bakanı Kudretullah Zeki'yi ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Afganistan Ulaştırma Bakanı Kudretullah Zeki ile Mutabakat Zaptı İmza Töreni'ne katılmasının ardın Külliyedeki kabulde hazır bulundu. Mutabakat zaptı töreninde, ilk toplantısı gerçekleştirilen Kara Ulaştırması Karma Komisyonu (KUKK) vesilesiyle iki ülkenin teknik heyetlerinin dostluğa yakışır şekilde çok verimli görüşmeler yapıldığı, Türkiye'de karayolu taşımacılığı sistemiyle ilgili bilgilerin paylaşıldığı bildirildi.

 

Afganistan tarafından gelecek talepler doğrultusunda, Türkiye’nin her alanda bilgi ve tecrübe paylaşımına ve teknik iş birliği yapmaya hazır olduğu belirtildi. Afganistan’ın refahı ve kalkınması yolunda Türkiye’nin yeni projelerle mevcut iş birliğini geliştireceğine dikkat çekilerek, Mutabakat Zaptı’nın bu noktada önemli bir adım olduğu vurgulandı.

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki, kabul basına kapalı gerçekleştirildi.

Fotoğraflar