Logo

Dünya Pilotlar Günü Kutlama Mesajı

Dünyada uçmayı başaran ilk insan Hezarfen’den bu yana uçma tutkusu insanlarda hep var olmuştur. Daha sonrasında ise 1910 yılında Amerikalı uçak tasarımcısı Allan Haines Lockheed uçmayı başarmıştır. İlk Türk Pilotu ise 1912 yılında Mehmet Fesa Evrensev olmuştur. Tam anlamıyla Türkiye’nin havacılığa olan ilgi ve alakası ise Cumhuriyetin ilk yıllarında başlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘’İstikbal göklerdedir’’ ifadesiyle çizdiği vizyondan Türkiye hiçbir zaman vazgeçmemiştir.

Son 13 yılda havacılığımıza yaptığımız yatırımlarla havacılık sektörümüz hızlı bir şekilde gelişmeye başladı. İç hatlarda 7 merkezden 55 noktaya, dış hatlarda ise 258 noktaya uçan bir havayolu ağına sahip hale geldik. Ülkemizde yaşanan bu gelişmeler neticesinde daha çok pilot ve daha çok uçak ihtiyacını ortaya çıkartmıştır. Bugün ülkemizde 750’si yabancı olmak üzere 5 bini aşkın pilot semalarda görev yapar hale gelmiştir. 

Her geçen gün daha çok gelişen havayollarımızın en önemli unsurları, konforlu ve hızlı ulaşımın ustaları olan pilotlarımızın dünya pilotlar gününü kutlar, emniyetli uçuşlar dilerim.

Binali YILDIRIM
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı