Logo

'KKTC'deki projeleri bir an önce bitireceğiz.'

`KKTC`deki projeleri bir an önce bitireceğiz.`



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve beraberindeki heyet bir dizi temaslarda bulunmak ve bazı yatırımları yerinde incelemek için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geldi. Arslan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile makamında istişarelerde bulundu.

"Bugün ve yarın bizim ve Kıbrıs Türkleri için verimli olacak"

Bakan Arslan, KKTC ile Türk halkının dostluklarının anlatılmaya ihtiyaç olmadığını dile getirerek, "Sizin riyasetinizde başlayan çok güzel bir süreç var, inşallah Rum tarafı da buna ayak uydurur. KKTC'nin halkının da huzur ve refahına katkı koyacak bir süreç." diye konuştu.

Ulaştırma bakanları olarak kendilerine düşen görevin KKTC'deki projeleri bir an önce bitirmek olduğunu anlatan Arslan, "Böylece hem Kıbrıs Türkü'nün daha rahat ulaşabilmesi ve erişebilmesini sağlamak hem de KKTC'nin ekonomisine katkı koyacak altyapı yatırımlarını bitirmek. Bu konuda güzel bir iş birliğimiz var. Bakanımızla birçok projede çalışma ve inceleme yapacağız, havalimanının yeni terminalinin temel atması var. Bugün ve yarın hem bizim açımızdan hem Kıbrıs Türkleri açısından güzel ve verimli çalışma olacak. İnşallah olumlu sonuçlar alacağız. Çünkü olumlu sonuçlar alma zorunluluğumuz var ikimizin de." ifadelerini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, Bakan Arslan'ın alanının Kıbrıs için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Ulaştırma, haberleşme, iletişim... Bütün bunlar, bir ada ülkesi olan KKTC, bu alanlarda kendini geliştirmek ve yenilemek durumunda. Buradaki bazı projelere de imza koyacaksınız, onların da hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

Kendileri için çok önemli olan Ercan Havalimanı'nın yeni şekliyle bir an önce hizmete girmesini arzu ettiklerini dile getiren Akıncı, Türkiye'deki ve burada yürütülen iş birliği çalışmalarında Bakan Arslan'a kolaylıklar diledi.

Akıncı, Bakan Arslan ve ekibinin buradaki çalışmalarının verimli geçmesi temennisinde bulundu.