Logo

MALDİVLER İLE HAVA HİZMETLERİ ANLAŞMASI İMZALANDI


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Maldivler ile Hava Hizmetleri Anlaşması imzalandığını bildirdi ve “Anlaşma; trafik hakları, uçuş kapasitesi, uçuş güvenliği ve ücret tarifeleri gibi iki ülke arasında sivil havacılığa dair birçok konuyu düzenlemektedir” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Maldivler Cumhuriyeti Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanı Aishath Nahula ile bir araya geldi. İki ülke arasında ulaştırma ilişkilerinin ele alındığını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: 

 

“Türkiye ve Maldivler birbirinden coğrafi açıdan uzak olmakla birlikte, hem ikili düzeyde hem de uluslararası platformlarda yakın ilişkilere sahip iki ülkedir. Bugünkü toplantımızda, değerli Mevkidaşımla özellikle sivil havacılık ve deniz taşımacılığı alanlarındaki ilişkilerimizi etraflıca değerlendirdik. Bu alanlardaki ilişkilerimizi daha da ileriye götürme noktasında neler yapabileceğimiz ile ilgili fikir alış verişinde bulunduk. Denizcilik alanında, başta deniz emniyeti ve gemi inşa hususlarındaki işbirliği olanakları olmak üzere birlikte atabileceğimiz somut adımları değerlendirdik.”

 

Uluslararası örgütler nezdindeki ilişkilerin de ele alındığını belirten Karaismailoğlu, Maldivler ile Hava Hizmetleri Anlaşması imzalandığını bildirdi.

 

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ SİVİL HAVACILIK İLİŞKİLERİ DÜZENLENDİ

 

Karaismailoğlu, “Bu anlaşma ile sivil havacılık alanındaki ilişkilerimizin hukuki altyapısını da güçlü bir şekilde belirlemiş oluyoruz. Anlaşma, trafik hakları, uçuş kapasitesi, uçuş güvenliği ve ücret tarifeleri gibi iki ülke arasında sivil havacılığa dair birçok konuyu düzenlemektedir” dedi.

 

Anlaşmanın ayrıca, ekonomik, kültürel ve turizm alanlarındaki işbirliğinin daha ileri bir düzeye getirilmesine katkı sağlayacağını söyleyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, mevkidaşı Nahula’yı 6-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurasına da davet etti.