Logo

Ramazan Bayramı öncesi Sürücülere Uyarı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ramazan Bayramı için yola çıkan tüm sürücülerin aracında can taşıdığı bilinciyle hareket etmesini isteyerek, "Yollarda gerekli tedbirleri almak bize, kurallara uyarak tedbirli davranmak ise sürücülere düşüyor." dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması nedeniyle yoğun araç trafiği yaşanacak şehirlerarası yollarda vatandaşların rahat ve güvenli yolculuk etmelerini sağlamak için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Tatile gidiş ve dönüş günlerinde sürücülerin aynı saatlerde yola çıkmalarının belirli güzergahlarda yol kapasitesinin üzerinde trafik yoğunluğu oluşturacağına işaret eden Arslan, elim kazalardan korunmak için sürücüleri, aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları konusunda uyardı.

Arslan, dikkatsiz ve tehlikeli araç kullanan sürücülerin hem kendilerine, hem sevdiklerine ve başka insanlara zarar verdiğini vurgulayarak, sürücülere dikkatli olmaları ve bayram coşkusunu acıya çevirmemeleri çağrısında bulundu.

Her bir sürücünün aracında can taşıdığı bilinciyle direksiyon başına geçmesini isteyen Arslan, "Yollarda gerekli tedbirleri almak bize, kurallara uyarak tedbirli davranmak ise sürücülere düşüyor." ifadelerini kullandı.

- "Yorgun ve uykusuz yola çıkmayın"

Sürücüleri, trafik kurallarına uymaları, yollardaki işaret ve işaretçilere dikkat etmeleri konusunda uyaran Arslan, şunları kaydetti:

"Yola çıkan tüm sürücülerin, hava, yol, araç durumunu ve psikolojik durumlarını dikkate almaları, yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları, cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak öğelerden kaçınmaları, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takmaları gerekiyor. Sürücülerden, uzun mesafeli seyahatler için araçların bakımını yaptırmalarını ve yeterli yakıt almalarını, şerit ihlallerinden kaçınmalarını, araç kapasitesinin üstünde yük ve yolcu almamalarını istiyoruz. Aşırı yağış alan bölgelerde ani heyelan ve çökme durumuna karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Uyarılara kulak verin, bayram sevincine ara vermeyin."