Logo

UDH Bakanı Sayın Arslan'ın Kabotaj Bayramı Mesajı

UDH Bakanı Sayın Arslan`ın Kabotaj Bayramı Mesajı



Kabotaj hakkı, cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra elde edilen en önemli başarılardan biridir. 1926 yılında çıkarılan Kabotaj Kanunu ile birlikte karasularımızda egemenlik ve bağımsızlığımızı ilan etmiş olduk.  Denizcilik sektörü, bu kanun ile birlikte güçlenerek, ülkemizin ekonomik alandaki kalkınmasına çok önemli katkılarda bulunmuş ve uluslararası platformda değerli atılımlar gerçekleştirmiştir.

Denizciliğe gereken önceliği vermek, deniz kaynaklarından en verimli şekilde yararlanabilmek, bu alandaki rekabet gücümüzün ve etkinliğimizin artırılması bakımından da büyük önem taşımaktadır. Bu şuurla, denizciliğimizi milli ülkü haline getirdik ve 13 yıllık süreçte bu alanda muazzam başarılar elde ettik.

Hükümetimizin vizyonu, Bakanlığımızın girişimleri ve yatırımları neticesinde, denizlerimiz sadece turizm açısından değil, aynı zamanda ekonomik, kültürel ve ulaşım alanlarında gerçek bir zenginliğimiz haline dönüştü.

İnanıyorum ki, Türkiye denizcilik alanındaki ağırlığını gelecekte daha fazla hissettirecek ve rekabet gücünü yükselterek denizcilik sektöründe dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olacaktır.

Bu inançla, Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve deniz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.

 

Ahmet Arslan

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı