Logo

ULAŞTIRMA BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: GİRESUN’DA ULAŞTIRMAYA 10 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Giresun’a son 20 yılda ulaştırma için yaklaşık 10 milyar lira yatırım yapıldığına dikkati çekerek, bölünmüş yol uzunluğunu da yüzde 425 arttırarak 150 kilometreye çıkardıklarını kaydetti. Karaismailoğlu; “Yatırımlarımıza daha da devam ediyoruz. İhtiyaç varsa, hükümetimiz var, ihtiyaç varsa Recep Tayyip Erdoğan var” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Giresun’da düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Tamamlanan birçok önemli projenin açılışını hep birlikte yapmaktan son derece mutlu olduklarını belirten Karaismailoğlu, “20 yıl önce Giresun ne durumdaydı? Şimdi ne durumda? Aradaki fark, dağlar kadar; öyle değil mi? Hiç eğip bükmeden, yekten söyleyeyim: Giresun’a son 20 yılda ulaştırma için yaklaşık 10 milyar liralık yatırım yaptık. Uluslararası standartlarda yollar inşa ettik; dünyayı şehrimizin ayağına getirdik. En kaliteli, en güvenli yolları sizlerle buluşturduk. Artık her yer Giresun’a çok yakın. Buraya gelenler ister Sahil Yolu’nu kullanıyor, isterlerse de Ordu-Giresun Havalimanı’nı kullanarak Giresun’un güzelliklerine ulaşıyorlar. Giresun’daki toplam bölünmüş yol uzunluğumuzu 28 kilometreden aldık, 19 yılda yüzde 425 artırarak 150 kilometreye çıkardık. Yolların kalitesini ve güvenliğini yükselttik. Yatırımlarımıza daha da devam ediyoruz. İhtiyaç varsa, hükümetimiz var ihtiyaç varsa Recep Tayyip Erdoğan var” ifadelerini kullandı.

 

DEVLET-MİLLET SEFERBERLİĞİNİN TARİHİ ÖRNEKLERİNİ HEP BİRLİKTE YAŞADIK

 

Yaklaşık 1,5 sene önce Giresun’da büyük bir felaket yaşadığını anımsatan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“O dönemde yüce devletimiz, Giresun’u yeniden ayağa kaldırmak için bütün imkanlarını seferber etti. Devlet-millet seferberliğinin tarihi örneklerini hep birlikte yaşadık, hep birlikte verdik. Çok kısa zamanda şehrimizi ayağa kaldırdık. Altı Şehitler Köprüsünü 70 gün gibi rekor bir sürede tamamladık. Dereli Köprümüzü de yeniden inşa ederek milletimizin hizmetine sunduk. Kış şartlarının zorluklarını azaltmak için Eğribel Tüneli’mizin bir tüpünü hizmete açarak Şebinkarahisar Dereli yolunda yaşanan zorlukları ortadan kaldırdık. Bugün de burada aralarında Duroğlu Varyantı’nın da bulunduğu toplu açılış töreninde sizlerle beraberiz. Duroğlu varyantıyla birlikte yollar, köprüler tüneller bir bir bitiyor. Sizlerin hizmetine giriyor. İnşallah devam eden projelerimizi de en kısa zamanda bitirip sizlerin hizmetine sunacağız.”

 

ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TÜRKİYE’NİN DENİZ ÜSTÜNE YAPILAN İLK HAVALİMANI

 

AK Parti hükümetlerinin Giresun’a yaptıklarının ortada olduğunu ifade eden Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’nın Türkiye’nin deniz üstüne yapılan ilk havalimanı olduğunu kaydetti. Dünyada deniz üzerine yapılan dört havalimanından bir tanesi olduğunu belirten Karaismailoğlu, önümüzdeki aylarda beşincisini Türkiye’de hizmete açacaklarını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Giresun’u bu havalimanıyla hem ülkenin her yanına hem de dünyaya havayoluyla bağladıklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.

Fotoğraflar