Logo

ULAŞTIRMA BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: TRABZON’U HEM TÜRKİYE’YE HEM DÜNYAYA ENTEGRE ETTİK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon’u hem Türkiye’ye hem dünyaya entegre ettiklerini belirterek, “Şehrimizde 20 yıldır aralıksız süren karayolu ve havayolu yatırımlarımıza denizyolu sektöründe de devam ediyoruz” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon’da düzenlenen toplu açılış törenine katıldı: Trabzon’daki yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Karaismailoğlu, “AK Parti iktidarı ile birlikte Karadeniz ve Trabzon başta olmak üzere 81 ilimiz, hak ettiği yatırımlarla buluşmaya başladı.  İşimiz hizmet, gücümüz millet. Tembellerin yalanlarına aldırış etmeden, iki yüzlülerin oyunlarına gelmeden, ülkemizi bölmek isteyenlerin karşısında durarak, en iyi bildiğimiz işi, sizlere, yani milletimize hizmet ettik. Milletimize hizmete devam ediyoruz Bugün, Türkiye’mizin son 20 yılda kat ettiği gelişimi en iyi siz biliyor, en iyi siz görüyorsunuz. Bunun en önemli sebebi bundan tam 20 yıl önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan seferberliktir Milletimiz artık köhnemiş zihniyetten bıkmıştı. Milletimiz; hortumlanan paralardan, adaletin belli bir sınıfa fayda sağlamasından, çamurlu yollardan, toplanmayan çöplerden bunalmıştı” ifadelerini kullandı.

 

“Ülkenin kalkınmaya, gelişmeye, ilerlemeye ihtiyacı vardı” diyen Karaismailoğlu, bunun da ön koşulunun hayatın her alanını doğrudan veya dolaylı etkileyen yatırımlar olduğunu söyledi. Yatırımları akarsulara benzeten Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, yolun ulaştığı, geliştirildiği, kapasitesinin artırıldığı her yerin bereketinin de refahının da artacağını kaydetti.

 

TRABZON’U HEM TÜRKİYE’YE HEM DÜNYAYA ENTEGRE ETTİK

 

Bu bilinçle, sürdürülebilir kalkınmanın önünün son 20 yılda ulaşım ve iletişim alanlarında yapılan 1 trilyon 169 milyar Liralık yatırım sayesinde açıldığını vurgulayan Karaismailoğlu, şöyle devam etti: “Tabii ki Trabzon da bundan fazlasıyla nasibini aldı. Almaya devam edecek. Son 20 yılda Trabzon’a 20 milyar liranın üzerinde ulaşım ve iletişim yatırımı yaptık. Trabzon’u hem Türkiye’ye hem dünyaya entegre ettik. Trabzon’un ekonomisi büyüyor, Trabzonlu zenginleşiyor Örnekleri çoğaltılabiliriz, ancak az önce de dediğim gibi yolumuzu yapıyor ve geliştiriyor, tünellerle ulaşımı kısaltıyor, havalimanlarımızı inşa ediyor, ve milletimize bereket getiriyoruz. Tıpkı Trabzon’da olduğu gibi… 2002’den bugüne bölünmüş yollarla donattık Trabzon’u. Bölünmüş yol uzunluğunu 267 kilometreye çıkardık.  Şehir geçişini de bir yıl tamamlamayı hedefledik. 28 kilometrelik Kanuni Bulvarı Yolu’nun 14.5 kilometresini zaten kullanıyorsunuz. Tünellerle, köprülerle donatıyoruz şehir geçişini. Maksimum konforlu seyahatle buluşturuyoruz. Ama bitmedi. Halihazırda karayolunda 20 tane projemiz devam ediyor. Hepsini bir bir bitirip açacağız. Trabzonluların layık olduğu her projeyi hayata geçireceğiz. Geçtiğimiz günlerde Işık Gördü töreni gerçekleştirdiğimiz Yeni Zigana Tüneli, tamamlandığında Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise üçüncü en uzun kara yolu tüneli olacak. Yeni Zigana Tüneli tamamlandığında seyahat süresi otomobiller için 30 dakika, ağır tonajlı araçlar için 60 dakika azalacak. Bölgede kışın ne kadar sert koşullarda geçtiğini biliyoruz. Yeni Zigana Tünelimizle vatandaşımızdan ticaret erbaplarımıza, herkes için kış aylarının çilesini tarihe gömeceğiz. Uluslararası ticaretin daha hızlı ve güvenilir yapılmasına büyük ve değerli katkılar bu projemizle gerçekleşecek.”

 

TÜRKİYE’NİN ADINI GÖKLERE YAZDIK

 

Yatırımların güçlendiği bir diğer sektör olan havacılıkta son 20 yılda tarih yazdıklarını aktaran Karaismailoğlu, “Türkiye’nin adını göklere yazdık. Havayolunu, halkın yoluna dönüştürdük. Trabzon da bundan payını aldı. Yıllık yolcu sayısı 430 binden 2 milyon 600 bine çıktı. Şehrimizde 20 yıldır aralıksız süren karayolu ve havayolu yatırımlarımıza denizyolu sektöründe de devam ediyoruz. Denizin bereketinden de yararlandırdık Trabzon’u. Takalara konak yaptık. Sürmene’ye, Of’a, Vakfıkebir’e, Arsin’e balıkçı barınakları yaptık. Sırf denizin bereketi evlere girsin diye” diye konuştu.

 

BİZ ÜRETTİKÇE, BİZ ORTAYA KOYDUKÇA; MUHALEFET PARTİLERİ KOMPLEKSE KAPILIYOR

 

Bakanlık olarak yeni vizyonların, yeni ufukların peşinden koştuklarını belirten Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye’mizi, gençlerimizi geleceğin dünyasına hazırlıyor, tam bağımsız Türkiye için gerekli altyapıyı inşa ediyoruz. Gelecek demek, ‘durmak yok, yola devam’ demek, gelecek demek Yeni Türkiye’nin 81 ilinin bütünsel kalkınmadan payını alması, milletimizin, Trabzonluların refahının artması demek, gelecek demek, devlet aklıyla, bir yıl sonrasını değil, 50 yıl sonrasını planlamak demek. Türkiye’miz için ne yapıyorsak, Trabzon için de aynı özenle, 7/24 çalışma esasıyla yatırımlarımıza, yeni projelerimize çalışıyoruz. Biz çalıştıkça, biz ürettikçe, biz ortaya koydukça; muhalefet partileri komplekse kapılıyor. O komplekslerini kapatmak için de kibirlerini kabartıyorlar.  Biz de memlekete karış karış medeniyet işliyoruz. Ne diyor, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan? Yol medeniyettir. İşte o medeniyeti işliyoruz biz bu güzelim memlekete.  Siz bizim arkamızda durdukça, biz daha çok büyük işlere imza atacağız. Size hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Siz bizim arkamızda durdukça, biz daha çok medeniyet işleriz bu memlekete.”

Fotoğraflar