Logo

“ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME AÇISINDAN HERHANGİ BİR SIKINTI YOK”

Bakan Karaismailoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangın yönetim merkezinde, yangınlarla ilgili açıklamalarda bulundu.


Karaismailoğlu, “Arkadaşlar maalesef yüreğimiz, ciğerimiz yanıyor. Bütün ekiplerimiz, elemanlarımız, arkadaşlarımız topyekün mücadele içerisindeler. Ulaştırma ve haberleşme açısından herhangi bir sıkıntı yok. İnşallah en kısa sürede sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'nin çeşitli noktalarında etkili olan yangınlar ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama öncesi dört bakan yetkililerden brifing aldı.

 

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 4 ayrı noktada çıkan orman yangılarının ardından bölgeye intikal eden Bakan Karaismailoğlu, Ulualan Yangın yönetim Merkezi’nde basına açıklamalarda bulundu. 

 

 

- “Devletimiz bütün kurumlarıyla bölgede.”

 

Türkiye'nin çeşitli noktalarında etkili olan yangınlardan dolayı derin bir üzüntü duyduklarını ifade ederek sözlerine başlayan Bakan Karaismailoğlu, Devletin bütün kurumlarıyla, tüm bakanlıklar olarak bölgede olduğunu söyledi.

 

Karaismailoğlu, “Arkadaşlar maalesef yüreğimiz, ciğerimiz yanıyor. Topyekün bir seferberlik var. İnşallah en kısa zamanda tüm yangınları söndürme çabası içerisindeyiz. Bütün ekiplerimiz, elemanlarımız, arkadaşlarımız topyekün mücadele içerisindeler. Amacımız inşallah olumlu gelişmeleri en kısa zamanda size aktarmak. Tabi sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz Allah bütün çalışma arkadaşlarımıza güç kuvvet versin; bizde onlara destek olmak için bölgelerdeyiz” diye konuştu.

 

 

- “Mobil baz istasyonlarının kapasitesini arttırdık”

 

Ulaştırma ve haberleşme açısından herhangi bir sıkıntı olmadığını belirten Bakan Karaismailoğlu, yine de mobil baz istasyonlarının her türlü duruma karşı bölgelerde faaliyette olduğunu belirterek; kapasitenin arttırıldığını kaydetti.

 

Karaismailoğlu, “İnşallah hep birlikte bunun üstesinden geleceğiz. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Daha önceki tecrübelerimizde olduğu gibi devletimizin gücüyle inşallah en kısa sürede sorunların üstesinden geleceğiz. Bir kez daha bu sıkıntıların üstesinden gelmek için çabalayan tüm arkadaşlarımıza Allah’tan yardım diliyorum” dedi.


Bakan Karaismailoğlu, basın açıklaması sonrasında, yangında hayatını kaybeden vatandaşların cenaze namazına katıldı sonrasında yangın bölgelerinde incelemelerde bulundu. 

Fotoğraflar