Logo

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ’NÜN SON TABLİYE MONTAJI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TEŞRİFLERİYLE YAPILDI

1915 Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanmasına bir adım daha yaklaşıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ilklerin köprüsü Çanakkale Köprüsü’nün 18 Mart 2022’de hizmete gireceğini belirterek, “Çanakkale Boğazı’nın yakut bir gerdanlık gibi taşıyacağı Köprü’müz, milli bağımsızlık bayrağını taşıyan, dünyayla rekabet eden Yeni Türkiye’nin en güzel, en doğru eserlerinden biri olacak” dedi.

 

1915 Çanakkale Köprüsü’nün son tabliye yerleştirme töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ”Cumhurbaşkanımız liderliğinde, her alanda olduğu gibi ulaştırma ve altyapı alanlarındaki yatırımlarımızı da küresel gelişmeleri, dünyanın geleceğini dikkate alarak gerçekleştirdik. Stratejik konumumuzun bize yüklediği misyon ile ülkemizi hava, deniz, kara ve demiryollarının bölgesel kesişme noktası ve merkezi haline getirmeyi amaç edindik. Bu amacımızın, ülkemizin küresel bir lojistik süper güç olabilmesi, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alması için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yol Medeniyettir” diyerek açtığı yolda, Türkiye’nin yıllardır süren ulaşım altyapısı problemini büyük ölçüde çözdüklerine vurgu yapan Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Lojistik Master Planı çerçevesinde, dünyanın en önemli ulaşım projelerini başarıyla bitirdiklerini ve hizmete verdiklerini söyledi.

 

İLKLERİN KÖPRÜSÜ 18 MART 2022’DE HİZMETE GİRECEK

 

“Unutulmamalıdır ki; bu tablonun mimarı liderliğinizdeki AK Parti iktidarıdır” diyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“2 milyar 545 milyon Avro yatırım tutarı ile 1915 Çanakkale Köprüsü ve 101 km uzunluğundaki Malkara-Çanakkale Otoyolu Projemiz yapımı başarıyla devam eden dev projelerimizden biridir. Tamamlanınca, dünyada 2 bin metre orta açıklığın üzerinde ikiz tabliye olarak dizayn ve inşa edilen ilk köprü olarak tarihe geçecek. 318 metrelik kule yüksekliği ile dünyanın en yüksek kulelerine sahip asma köprüsü olacak. Yüzde 97’si Türk mühendis ve işçilerden oluşan 5 bin 100 kişinin çalıştığı projemizde gece gündüz çalışarak projemizin 18 Mart 2022`de hizmete girmesi için çalışmalarımızı başarıyla sürdürüyoruz.”

 

YENİ TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL, EN DOĞRU ESERLERİNDEN BİRİ OLACAK

 

Teknolojik görkemi ile tüm dünyanın gözünü diktiği 1915 Çanakkale Köprüsünü inşa ederken, tarihe tanıklık ettiklerinin farkında ve sorumluluğunda olduklarını belirten Karaismailoğlu, “Çanakkale Boğazı’nın yakut bir gerdanlık gibi taşıyacağı Köprü’müz, milli bağımsızlık bayrağını taşıyan, dünyayla rekabet eden Yeni Türkiye’nin en güzel, en doğru eserlerinden biri olacaktır. Sadece Türkiye’ye değil, bölgeye ve dünyaya kazandıracağımız projemiz için günlerimiz sayılı” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar