Logo

“AFETİN İZLERİNİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN TOPYEKÛN BİR MÜCADELE VAR”

Bakan Karaismailoğlu, Rize Güneysu Merkez’de selden etkilenen yerlerde incelemelerde bulundu.

 


Karaismailoğlu, “Afetin ilk saatlerinden sonra acil ihtiyaçlarımızın hepsini karşıladık. Bütün yollarımızı faaliyete geçirdik. Haberleşme sistemlerimizi tekrar faaliyete geçirdik. Afetin izlerini ortadan kaldırmak için topyekün bir mücadele var. Bu gece ve yarın meteorolojinin bildirdiği yoğun yağışa karşı da tedbirlerimizi almış durumdayız” dedi.

 


Artvin ve Rize’de yaşanan sel felaketinin ardından bölgede yapılan çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize Güneysu Merkez’de selden etkilenen yerlerde incelemelerde bulundu. Basına açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, “Bizler bölgedeyiz. Milletvekillerimiz, valilerimiz, belediye başkanlarımız devletimizin bütün kurumlarıyla beraber sorunun üstesinden geleceklerdir” ifadelerine yer verdi.

 

 

-“40 noktada kalıcı projelerimize başladık.”

 

Rize’de ardından da Arhavi’de sıkıntılı bir süreç yaşandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, devletin bütün bakanlıkları, kurumları, belediyeleri ve valilikleri ile topyekün bir mücadele içerisinde olduğunu kaydetti. Karaismailoğlu, “Afetin ilk saatlerinden sonra acil ihtiyaçlarımızın hepsini karşıladık. Bütün yollarımızı faaliyete geçirdik. Haberleşme sistemlerimizi tekrar faaliyete geçirdik. Afetin izlerini ortadan kaldırmak için topyekün bir mücadele var. Rutin çalışmalarımıza başladık. 40 noktada kalıcı projelerimize de başladık.  Bir taraftan Arhavi’yi de takip ediyoruz. Arhavi merkezinde bugün itibariyle temizlik işleri de bitiriliyor. Zaten 2 gün öncesinde su verilmeye başlanmıştı. En üzücü olan Rize’deki can kayıplarımız.  Kayıp olan 2 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

 

 

- “Bu gece ve yarın meteorolojinin bildirdiği yoğun yağışa karşı da tedbirlerimizi almış durumdayız.”

 

Artvin Murgul’da da kayıp olan bir vatandaşın arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini anımsatan Bakan Karaismailoğlu, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Bölgede devletimiz bütün vatandaşlarımıza sahip çıkıyor. Vatandaşlarımızın devletine güveni tam. Vatandaşın devlete güveniyle, devletinde vatandaşına sahip çıkmasıyla bu sorunların kısa sürede üstesinden geleceğiz. Zaten normal hayat için bir sıkıntı veya ihtiyaç yok.  Şu an biz kalıcı projelerimizi yapıyoruz. Ayrıca bu gece ve yarın meteorolojinin bildirdiği yoğun yağışa karşı da tedbirlerimizi almış durumdayız. İnşallah sıkıntı yaşamadan geçirmek için de bütün kurumlarımız teyakkuz halindeler.”



- “Afetin izlerini kısa sürede ortadan kaldıracağız.”

 

Açıklamasında afetin izlerinin kısa sürede ortadan kaldırılacağına vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu, vatandaşların afet öncesi günlerine kısa sürede döneceğini kaydederek; şunları aktardı:

“Kalıcı projelerimizi yapıp; tekrar böyle durumlarda kalmaması için de bütün çabamızı gayretimizi göstereceğiz. Bizler bölgedeyiz milletvekillerimiz, valilerimiz, belediye başkanlarımız devletimizin bütün kurumlarıyla beraber sorunun üstesinden geleceklerdir. Zaten önemli bir aşama elde ettik” dedi.


Hasar tespit çalışmalarının da devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, “İlk aşamada zaten birtakım ödemeler yapıldı. Arhavi bölgesinde olsun, Rize’de olsun bu hasar gören bölgelere de kalıcı projeleri kısa zamanda bitirip normal hayata döneceğiz” ifadelerine yer verdi.

Fotoğraflar