Logo

'Argela gibi 5G standartlarını kodlayan şirketlere ihtiyaç var'

`Argela gibi 5G standartlarını kodlayan şirketlere ihtiyaç var`



Aka, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Dünya Mobil Kongresi'nde Türk Telekom iştiraki Argela standını ziyaret ederek, şirket tarafından geliştirilen ve fuarda özel "demo"lar eşliğinde sergilenen 5G teknolojileri hakkında bilgi aldı.

Türkiye’nin dijital dönüşümü için Argela gibi 5G standartlarını kodlayan şirketlere ihtiyaç olduğunu dile getiren Aka, firmanın Türk mühendisleri ve milli kaynaklarla dünya devleriyle 5G standartlarını kodladığını, bunun ülke için gurur verici olduğunu söyledi.

Argela’nın geliştirdiği ürün ve çözümlerin yanı sıra 5G’ye katkı alanında dünyadaki en iyi 5 çözüm arasına giren ProgRAN hakkında bilgi alan Aka, Bakanlık olarak Argela’nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirtti. Aka, "Türkiye’nin 5G teknolojilerini ihraç eden bir ülke olması yolunda önemli adımlar atıldı." dedi.

5G Mükemmeliyet Merkezi ile Argela'nın dünyada 5G'yi geliştiren teknoloji ekiplerinin arasında gösterdiğine dikkati çeken Aka, "Mükemmeliyet Merkezi'nde çok sayıda şirket, üniversite, öğrenci, araştırma kuruluşu faaliyetlerini yürütebilecek ve 5G teknolojilerinin geliştirilmesine Argela çatısı altında Argela'nın mühendislik birikimiyle katkıda bulunacak." diye konuştu.

Aka, şirketin Türkiye'nin ilk milli ve yerli baz istasyonu ULAK'ın geliştirilmesinde de ekibin bir parçası olduğunu anlatarak, söz konusu baz istasyonunun önümüzdeki günlerde bakanlığın bazı projelerinde yurdun çeşitli yerlerinde kullanarak rüştünü ispat edeceğini kaydetti.

ULAK'ı, Evrensel Hizmet Fonu kapsamında hayata geçirilen kırsal alanlarda 2G'nin 4,5G'ye güncelleştirilmesinde kullanılacağını anlatan Aka, Argela'nın ürünlerini etkili bir şekilde yurt sathında kullanmaya başlayacaklarını kaydetti.

Öte yandan Aka, şirketin geliştirdiği Argela EKİP'in test aşamasında olduğunu anımsatarak, "Onu da inceliyoruz, sonuçlarına göre hareket edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Aka ve beraberindeki heyet daha sonra stantları gezerek bilgi aldı.