Logo

BAKAN ARSLAN, 26. DÜNYA POSTA KONGRESİ BASIN TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 20 Eylül-7 Ekim arasında İstanbul’da düzenlenecek 26. Dünya Posta Kongresi'nde, 2017-2020 yıllarının Dünya Posta Stratejisi'nin belirleneceğini belirterek, "4 yıllık strateji, İstanbul Stratejisi olarak dünyanın her yerinde anılacak." dedi.


Arslan, düzenlediği basın toplantısında, dünya posta sektörünün geleceğine yön verecek 26. Dünya Posta Kongresi'nin İstanbul'da yapılacağını, Birleşmiş Milletler çatısı altındaki kongrenin, 4 yılda bir yapıldığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra uluslararası bir organizasyonun Türkiye'de yapılıyor olmasının önemine dikkati çeken Arslan, yaklaşık iki hafta sürecek kongre sonunda Türkiye'nin 4 yıl süreliğine Dünya Posta Kongresi'nin (UPU) İdari Konsey Başkanlığını alacağını kaydetti.

Posta sektörünün küreselleşen dünyada her zaman önem taşıdığını ifade eden Arslan, "Mektubun bir ucunda belki birey vardı ama diğer ucunda şehirler, ülkeler, kıtalar vardı. O dönemde henüz küreselleşme yoktu. Dünya bu kadar birbirine yakınlaşmamıştı. Teknoloji bu kadar değişmemişti. Küreselleşmeyle posta sektörü de kendini yenilemek, öneminden hiçbir şey kaybetmeden küreselleşen dünyaya ayak uydurmak durumundaydı. Haberleşme de hayatın bütün alanlarını ilgilendiren, etkileyen bir sektör olmaya devam ediyor. Önceden günler, haftalar, aylar alan bir gönderi, şimdi saliseler içinde muhatabına ulaşıyor ve cevap alabiliyor." diye konuştu.

Posta hizmetlerinin çeşitlenmesinin, klasik postacılığın değişmesini zorunlu kıldığını bildiren Arslan, dünya, teknoloji ve alışkanlıkların değiştiğini kaydetti.

Arslan, dört yılda bir dünya posta sektörünü yöneten binlerce bürokrat ve siyaset adamının bir araya gelerek Dünya Posta Kongrelerinin, dünya posta sektörünün değişimi yakalayabilmesi, teknolojiye ayak uydurabilmesi için en önemli etkinlik olduğunu belirtti.

"Kongre 'Kâğıt Dostu Kongre' Olarak Anılacak"

Türkiye'de ilk kez toplanacak Dünya Posta Kongresi’nde 2017-2020 yıllarının Dünya Posta Stratejisi'nin belirleneceğini anlatan Arslan, "UPU üyesi 192 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 delegenin katılacağı ve iki hafta sürecek kongre, ayrıca en az 50 ülkeden bakanın ağırlanacağı önemli bir organizasyon olacak. Bu kongrenin en önemli özelliklerinden biri, 4 yıllık strateji İstanbul Stratejisi olarak dünyanın her yerinde anılacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kongredeki dokümanların büyük çoğunluğunun delegelere elektronik ortamda iletilecek olması nedeniyle "kâğıt dostu kongre" olarak anılacağını vurgulayan Arslan, Dünya Posta Birliğinin vizyonun tanımlamasında posta sektörünün, küresel ekonominin temel bileşeni olarak görüldüğünü, hükümet olarak kendilerinin de Dünya Posta Birliğinin vizyonunu paylaştıklarını kaydetti.

Posta sektöründe, rekabetin çok yoğun yaşandığını dile getiren Arslan, bu pazarda PTT'nin kendi kararlarını alan hem de değişen koşullara adapte olacak şekilde yenileyen bir yapıya kavuştuğunu anlattı.

Arslan, PTT’nin amacının kendini sürekli yenileyerek müşteri ihtiyaçlarını karşılamak ve bunun ötesine geçerek müşterinin beklentilerini önceden tahmin etmek ve yenilikleri hızlıca hayata geçirmek ve küresel anlamda sektördeki yerini almak olduğunu ifade ederek, "20 Eylül'de başlayacak ve 7 Ekim'e kadar sürecek kongre, bu arayışta olan posta sektörü için yararlı olacak, İstanbul Stratejisi’ni yönetecek PTT başta olmak üzere tüm posta sektörünü bir adım daha ileriye taşıyacak." dedi.

"Kongre, Sonraki Kongrelerin Öncüsü Olacak"

15 Temmuz darbe girişiminden sonra birçok ülkenin, kongrenin başka yere kaydırılması adına olağanüstü gayret sarf ettiğini anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Onlar, dün olduğu gibi bugün de Türkiye'nin gücünün, dünyadaki konumunun farkında değillerdi ki bu kongrenin yerinin değişebileceğini, değiştirilebileceğini düşündüler. Ancak biz, her platformda ülkemizin istikrarının devam ettiğini, ülkemizin hiçbir projesini aksatmadan devam ettireceğini savunduk. Bu kongrenin, Türkiye'de devam etmesi adına önemli bir adım attık. Yaklaşık 1,5 aydır kongrenin, başka yere kaydırılması adına bizi istemeyenlerin olağanüstü gayreti vardı. Dostlarımızla, bizi destekleyenlerle, ülkemizin istikrarına ve ülkemize güvenenlerin desteğiyle bu kongre, Türkiye'de yapılıyor. Bundan sonraki kongrelerin öncüsü olması adına çok önemsiyoruz."

Kongrenin başarılı olması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerine işaret eden Arslan, kongrenin hayırlı olmasını diledi.