Logo

Bakan Arslan, Akdeniz Sahil Yolu Projesi tünel açılış töreni'ne katıldı

Bakan Arslan, Akdeniz Sahil Yolu Projesi tünel açılış töreni`ne katıldı



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Mersin-Antalya arasında yapımı devam eden Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında tamamlanan Yeşilovacık-Aydıncık ile Aydıncık-Gözce arasındaki 6 tünelle bir viyadüğün açılış törenine katıldı.

Bakan Arslan, burada yaptığı konuşmada, dertleri ve davalarının millete hizmet olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Halka hizmet etmek, Hakk'a hizmet etmektir" sözünü anımsatan Arslan, "Bu düstur üzerine yola çıkan bir liderimiz ve onun ekip arkadaşı Başbakanımız Binali Yıldırım varsa bize de düşen Allah için sizlere hizmet etmek. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın."

ifadesini kullandı. 

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eseri eserin, taşı taşın üzerine koyarak yol alacaklarını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Ferhat'ın Şirin'e olan aşkını herkes biliyor ama Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bizim size olan aşkımızı 7 düvel duydu. Nasıl duydu? Ferhat Şirin için dağları delmeye niyetlendi. Deldi mi delemedi mi bilemiyoruz ama niyetlendiğini, gayret ettiğini biliyoruz. Fakat Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ekip arkadaşları olarak bizim size olan aşkımızı 7 düvel duydu. Türkiye çapında denizin altından trenleri yürüterek, tüneller açarak dünyaya duyurdular. Yine Türkiye çapında denizin altından tüneller delip 2 kıtayı birleştirip arabaları yürüttüler. O da yetmedi Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü... Şimdi de 1915 Çanakkale Köprüsü ve İstanbul'daki 3. havalimanı… Dünya size olan aşkımızı gördü, duydu, yaşıyor ama bundan rahatsız oluyor. Niye rahatsız oluyorlar? Çünkü Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini istemiyorlar."

"Türkiye'nin sözü dünyada çok daha geçerli hale gelecek"

Arslan, 16 Nisan'da tek merkezden yönetimi sağlayacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle çok daha sağlıklı bir yapı kurulduğunda Türkiye'nin sözünün dünyada çok daha geçerli hale geleceğini aktardı. 

Bundan rahatsız olan dış güçlerin Türkiye'nin büyümesine engel koymak istediklerini vurgulayan Arslan, "Onlar 15 Temmuz'da istiyorlardı ki, hain FETÖ ile diğer terör örgütleri birlikte Türkiye'yi bölsünler. Ama bu millet dedi ki 'Senin ne istediğin, yaptığın benim umurumda değil. Ben millet olma şuuruyla meydanlara inerim birlik ve beraberlik içerisinde, FETÖ'ya da, diğer hainlere de, sana da dersini veririm'. Siz bu dersi verdiniz." diye konuştu.

Arslan, sadece Marmaray'ı, Avrasya'yı, büyük köprüleri ve havalimanları yapmadıklarını, bunların dışında çok sayıda projelerinin olduğunu belirtti.

Mersin-Antalya arasında 28 tünel, çift taraflı olunca toplam 56 tünelin planlandığını ve bunların 10 tanesinin bittiğini anlatan Arslan, şöyle devam etti:

"7,5 kilometre 2 ile çarpın 15 kilometre bitmiş. 6 tanesinde daha inşaat devam ediyor. Çift yön düşünürseniz 12 tanesinde daha inşaat sürüyor. Geriye kalıyor 12 tane. Bunların da projelerini yapıyoruz. Projeler biter bitmez onların da ihalelerini yapacağız. İşte dünya gelsin görsün Mersin ile Antalya arası, burada yaşayanların hayatını, ticaretini kolaylaştırmak, ürünün pazarlara kolay erişimini sağlamak için ne yaptığımızı hangi dağları deldiğimizi gelsin görsünler. Allah bunları görmeyen, gönül gözleri kapalı olanları ıslah etsin. Bu tünellerin toplam boyu 42 kilometre olacak. 2 tüp düşünürseniz 84 kilometre ve sadece tüneller değil, 6 bin 200 metrelik de 17 tane viyadük var. Eskiden biz bir tüneli yapmak için ülke olarak 17 yıl çalışıyorduk. Bir Bolu Dağı Tüneli'ni 17 yılda bitirebildik. Şimdi AK Parti hükümetleri döneminde 346 kilometre bitirmişiz. 80 yılda 50 kilometre tünel. 15 yılda 346 kilometre. 346'ya burası da dahil değil. 350'yi de geçtik. Sadece bu sene 62 kilometre tünel açacağız. Bizim derdimiz, davamız belli. Güçlü bir Türkiye ve inşallah hedeflerine yürüyen bir Türkiye. Sadece 1-2 ilde değil, 2002 yılında bölünmüş yolla birbirine bağlanan 6 il vardı. Niye? Bu ülkede sadece 6 il mi var. Bu ülkede 81 il var. Biz şu an, 76 tanesini birbirine bağlamış durumdayız. Son 5'inde de çalışıyoruz. Allah'ın izniyle onlardan birisi de burası ve coğrafyayı görüyorsunuz. 81 ili, 80 milyonu birbirinden ayırmıyoruz."

"Türkiye'nin büyümesini engellemek için her gün başka bir senaryo yazıyorlar"

Arslan, "Zaten biteceksiniz. Öyle de, böyle de biteceksiniz. Bu millet size izin vermeyecek. Yine dış güçler Türkiye'nin büyümesini engellemek için her gün başka bir senaryo yazıyorlar, her gün başka bir şey yapıyorlar. Bu coğrafyada senaryoları onlar yazıyorlardı, onlar uyguluyorlardı. Vereceğiniz güçlü destekle bizim senaryomuz belli. Bu millete, bu memlekete hizmet etme senaryosudur. Biz bu senaryoyu uygulayacağız. Onlar da avuçlarını yalayacaklar. Bu millet 15 Temmuz'da nasıl birlik beraberlik içerisinde hainlere, 7 düvele ders verdi." ifadelerini kullandı.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da konuşmasında Necip Fazıl Kısakürek'in "Vur kazmayı dağa Ferhat, çoğu gitti, azı kaldı" sözüne atıfta bulunarak, "Allah'ın izniyle Akdeniz sahil yolunun da çoğu gitti, azı kaldı." ifadesini kullandı.

Çalışma kapsamında açılan tünellerle ulaşımın daha konforlu olacağını belirten Elvan, ulaşımda da 30 dakikaya yakın tasarrufun sağlanacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından Arslan, Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve protokol üyelerince, tünellerin açılış kurdelesi kesildi.

Törenin ardından protokol üyeleri, Arslan'ın kullandığı araçla tünellerde incelemelerde bulundu.

Heyet, daha sonra tünelin yapımında çalışan işçilerle yemek yedi.