Logo

Bakan Arslan, Ardahan'da

Bakan Arslan, Ardahan`da



Arslan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, geldikleri Kars'ta, Kars Valisi Rahmi Doğan, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Bakanlar Arslan ve Yılmaz, daha sonra karayolu ile geldikleri Ardahan'ın Hanak ilçesinde, Hanak İmam Hatip Orta Okulu'nun açılışını yaparak, okulun durumu hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Bakanlar daha sonra Posof-Damal yolu üzerindeki Ilgar tünelinin temel atma törenine de katıldı.

Burada açılış konuşması yapan Arslan, Kars ve Ardahan'ın serhat şehir olduğunu belirterek, "Bu özelliğimizden vazgeçecek halimiz yok. Biz sınır beklemeye, serhat şehri olmaya devam edeceğiz. Serhat şehirleri olarak Türkiye'nin orta Asya'ya açılan kapısı olarak, bu konumuzdan yararlanacağız. Bu bölgeler canlanacak. Bu bölge göç veren değil, tam tersine göç alan bir bölge olacak. Ilgar tüneli ve inşallah bölünmüş yolu, Gümüşkavak tüneli artı bölünmüş yolu, toplam 62 kilometre, artı 8 bin 300 metrelik tünellerin parasal bedeli, 800 milyon lira. Eski para ile 800 trilyon. Eğer ayağımıza takılan prangalar olmasaydı, eğer bürokratik oligarşi olmasaydı, eğer vesayet odakları olmasaydı, biz bugün Ilgar tünelini, Sahara tünelini bitirmiş, Ardahan'ın geleceğini konuşuyorduk. Biz bugün 2023 hedeflerini yakalamış, '2053, 2071 hedeflerini nasıl yakalarız' diye onları konuşurduk." diye konuştu.

Yılmaz da, Ilgar tüneli projesinin yüzyılların projesi olduğunu anımsatarak, bunu bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Bakanlar, Arslan ve Yılmaz daha sonra Ardahan'ın Çıldır ilçe merkezindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik pansiyonun açılışını gerçekleştirdi.