Logo

Bakan Arslan, Azerbaycan Milli Günü Resepsiyonu'na katıldı

Bakan Arslan, Azerbaycan Milli Günü Resepsiyonu`na katıldı



Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov'un ev sahipliğinde elçilik konutunda Cumhuriyet Günü resepsiyonu düzenlendi.

Azerbaycan'da 28 Mayıs 1918'de ilan edilen Cumhuriyetin 99. yılı ve Türkiye-Azerbaycan diplomatik ilişkilerinin 25. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen resepsiyona, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'un yanı sıra çok sayıda yabancı diplomatik ve askeri misyon temsilcisi katıldı.

Bakan Arslan, resepsiyonda yaptığı konuşmada, dost ve kardeş Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü'nü tebrik etti. 

Azerbaycan'ın bağımsızlığını tekrar kazandıktan sonraki kısa sürede göz kamaştırıcı bir değişim ve gelişmişlik seviyesine eriştiğini belirten Arslan, ülkenin bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam edeceğini dile getirdi. 

Arslan, "Türkiye-Azerbaycan kardeşlik ilişkilerinin kökeni, derin tarihi, kültürel ve beşeri bağlara, din ve dil birliğine dayanmaktadır. Böylesine sarsılmaz bir temel üzerine kurulmuş ilişkilerimiz, büyük bir aşama kaydederek stratejik ortaklık boyutuna taşınmıştır. Dostluk ve kardeşliğimiz, artan ekonomik iş birliğimiz, ortak küresel vizyonumuzla daha da perçinlenmiştir." ifadesini kullandı.

Türkiye ile Azerbaycan'ın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her alanda birbirlerinin yanında yer almaya devam edeceğinin altını çizen Arslan, iki ülkenin ortak projelerle ortak güç olma hedefine katkı sağladığını belirtti. 

Resepsiyonda Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın Azerbaycan Cumhuriyet Günü'nü tebrik eden mesajları da okundu.

Pasta da kesilen resepsiyonda, Türkiye-Azerbaycan diplomatik ilişkilerinin 25 yılını anlatan fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.