Logo

Bakan Arslan, 'Biz Yapamayacağımızın Sözünü Vermeyiz'

Bakan Arslan, `Biz Yapamayacağımızın Sözünü Vermeyiz`



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte Düzce’de incelemelerde bulundular. Yol, köprü inşaatları ile Akçakoca liman alanında incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Bakan Özlü ve Arslan, Anadolu Otoyolu Bolu Dağı tünel geçişinde bulunan Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü Otoyol Tünel Bakım İşletme Şefliğini ziyaret etti. İşçiler ile yemek yiyen Arslan ve Özlü, daha sonra Düzce Valiliğine geçerek kentte yapımı devam eden yol ve köprüler hakkında Vali Zülkif Dağlı'dan bilgi aldılar. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından Bakan Arslan ve Bakan Özlü basın açıklaması yaptılar. Tamamlanan ve yapılacak olan çalışmaların Düzcelilere hayırlı olmasını dileyen Bakan Arslan, bakanlığı döneminde Düzce'ye yaklaşık 3 milyar lira yatırım gerçekleştirildiğini belirterek, “Düzce'ye ulaşım konusunda birçok yatırım yaptık. Gelişen ve büyüyen Türkiye'de kavşak konumunda olan Düzce'nin ilçeleriyle birlikte kalkınması ülkemiz açısından bir lokomotif görevi görecek. Bu konuda birçok çalışmalarımız var” dedi.

 

“Biz yapamayacağımız şeyin sözünü vermiyoruz”

 

Düzce’ye stat ve okul yapımı konusunda da çalışmaların sürdüğünü dile getiren Bakan Arslan, “Çok güzel ve modern yolları Düzce'de oluşturacağız. Akçakoca'daki balıkçı barınağının yat limanı olarak hizmet verebilmesi için orada da proje revizyonu yapıyoruz. Çalışmalar sürüyor. Düzce ve Akçakoca'ya da yat limanı konusunda destek veriyoruz. Düzce'de bakanlık olarak yapabileceğimiz her şeyi masaya yatırdık ve takvimlendirdik. Biz yapamayacağımız şeyin sözünü vermiyoruz. Verdiğimiz sözleri yerine getirerek, Düzce ve çevre illerin ulaşımını konforlu hale getireceğiz. Amacımız, insanların hayat standardını yükseltmek, yolculuklarını kolaylaştırmak, bölgenin ticaretinin, ekonomisinin ve sanayinin gelişmesi adına yapılan çalışmaları daha anlamlı hale getirmek” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından bakanlar Arslan ve Özlü, D-655 Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz bağlantı yolunda asfalt çalışması yapan işçilerle sohbet ederek, yetkililerden bilgi aldılar. Karayolları yeleğini giyen bakanlar, asfalt makinesine çıkarak, sıcak asfalt döktü. Bakan Arslan ve Bakan Özlü, daha sonra yapımı devam eden Karadeniz Sahil Yolunda ve Edilli mevkiinde bulunan şantiyede çalışmalarını incelediler.

 

“Ulaşım ve erişim tek başına anlam ifade etmez”

 

Akçakoca Kars İli Kültür ve Dayanışma Derneğini de ziyaret eden Bakan Arslan ve Bakan Özlü, vatandaşlarla çay içerek bir süre görüştüler. Ziyaret ve incelemelerin ardından basına değerlendirmelerde bulunan Arslan, günün çok verimli geçtiğini ve kentte yapılan çalışmaları yerinde incelediklerini söyledi.

Arslan, sanayinin olmazsa olmazı ulaşım ve erişimin tek başına anlam ifade etmediğini vurgulayarak, yapılan çalışmalarla insanların yaşam standardını yükselttiklerini kaydetti. Ulaşım ve taşımacılığa konfor kattıklarını ifade eden Arslan, “Bunun sanayi ve endüstri ile birlikte çok daha anlamlı hale geldiğini biliyoruz. İki bakanlık olarak ülkenin her yerinde kol kola el ele birbirini destekleyecek proje süreci yürütüyoruz. AK Parti hükümetlerinde biz yapmayacağımız hiçbir işin sözünü vermedik. Verdiğimiz her sözün gereğini yapıyoruz” şeklinde konuştu.