Logo

Bakan Arslan Filistinli Muhammed et-Tavil'i kabul etti

Bakan Arslan Filistinli Muhammed et-Tavil`i kabul etti



Bakan Arslan, kabulde yaptığı konuşmada, dünyanın Filistin meselesine karşı sessiz kalmasına ve yaşanan zulümleri görmezlikten gelmesine tepki göstererek, "İsrail sadece Muhammed kardeşimize eziyet etmedi, erkek-kadın, çocuk-yaşlı demeden herkese zulüm ediyor." dedi. 

Muhammed ve ailesinin Filistin'de maruz kaldıkları zulüm ve Türkiye'ye getirilişleri hakkında bilgi alan Arslan, Türk halkının her daim Filistin halkının yanında olduğunu söyledi. 

"Muhammed gibi kardeşlerimiz Türkiye'de toplumun içersinde daha fazla yer alsınlar ve kendilerine güvenleri gelsin diye milletimizden çok ciddi bir destek var." diyen Ahmet Arslan, gerek devletin, gerekse sivil toplum kuruluşlarının Muhammed'e sahip çıktığını bildirdi. 

Bunun Türk halkıyla Filistin halkının kardeşliğinin bir gereği olduğunu dile getiren Arslan, "Filistin ile geçmişte de kardeştik, bugün de ve inşallah gelecekte de bu kardeşliğimiz devam edecek." diye konuştu.

Muhammed ve ailesinin sağlık durumuyla yakından ilgilenen Arslan, "Türkiye'nin sağlık alanında kat ettiği mesafe takdire şayandır. Muhammed ve ailesinin sağlığı artık Türk doktorlarına emanettir. Sağlık durumlarıyla ilgili gereken ne varsa yapılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.