Logo

Bakan Arslan Iğdır’da

Bakan Arslan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Iğdır'a geldi. Bakan Arslan'ı taşıyan özel uçak, Iğdır Havalimanı'na inişi sırasında itfaiye ekibince oluşturulan "Su köprüsünün" altından geçerek aprona yanaştı. Arslan, daha sonra havalimanından konvoy eşliğinde ayrılarak, beraberindekilerle Iğdır Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Arslan, Vali Ahmet Turgay Akman'dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Arslan, daha sonra AK Parti Iğdır İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Arslan'ı karşılamak için gelen partililer, getirdikleri küçükbaş hayvanları kurban etmek istedi. Bakan Arslan da hayvanların kesilmeden, öğrenci yurduna bağışlanması talimatını verdi. Daha sonra partililerle bir araya gelen Bakan Aslan, burada yaptığı konuşmada, Kars, Ardahan ve Iğdır olmak üzere 3 serhat ilin milletvekillerinin sanki tek milletvekiliymiş gibi 3 ilin kalkınması için ortak hareket ettiklerini belirtti.

Bölgeyi cazibe merkezi haline getireceklerini ifade eden Arslan, "Bu bölgede ulaşımla, erişimle, sulamayla ve barajlarla ilgili tek tek yatırımları yapacağız ama bunların dışında bu bölgede fabrikalar yapacağız. Bu fabrikaları iş adamlarına vereceğiz, 'bu fabrikayı çalıştır, benim bölgemde istihdam sağla, benim bölgemin insanı aş bulsun, ekmek bulsun, ben de senin malını almayı garantiliyorum' diyeceğiz. Böylece bu bölgede de bu işlerin yapılabildiğini hem ortaya koymak istiyoruz." diye konuştu.

Kentteki projelere de değinen Arslan, şöyle konuştu: "Iğdır'ın ana koridorlarının hepsi zaten bölünmüş yol, olmayanlarda da çalışma devam ediyor, bunları sıcak asfalt haline getiriyoruz, getirmeye devam edeceğiz. Iğdır'ın Ünlendi Barajı çok önemlidir, başladı, hızlanması için takipçisi olacağız. Iğdır'ın arıtma tesisi, sulama sularıyla ilgili isale hattının bir an önce yapılması ve ihale edilmesi için takipçiyiz, gereğini yapacağız. Tuzluca Barajının bir an önce başlaması ve etrafına hayat vermesi adına takipçisi olacağız. Ancak Iğdır'dan Erzurum'a giderken, Horosan'a kadar tek yol var, bölünmüş yol değil. Yani Kağızman-Digor yol ayrımından sonrasını bölünmüş yol haline bu dönemde getireceğiz, bu konuda Iğdırlı müsterih olsun, ihale sürecini başlatıyoruz. Halıkışlak'tan itibaren Digor-Kars üzerinden Ardahan'a, Karadeniz'e giden yolun eksik olan bölünmüş yol kısmının ihalesini yaptık, inşaat başladı. Dolayısıyla Iğdır'ın Ardahan üzerinden Sahara ve Ilgar tüneliyle hem Gürcistan'a hem Karadeniz'e ulaşmasını sağlayacağız. Bu projelerin hepsini bu dönemde başlatacağız ve hızlı bir şekilde inşallah bitireceğiz."

"Iğdırlının, Karslının ve Ardahanlının ağzının tadı yoksa ne yaparsanız yapın yoktur bir kıymeti." diyen Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "Bin yıldır bu coğrafyada etnik yapı ayrımı, mezhep ayrımı, dil ayrımı, din ayrımı ve ırk ayrımı yapmadan bu coğrafyada kardeşlik ortaya koymuşsak işte bu coğrafyadan bir sesin daha yükselmesi lazım. O sesin demesi lazım ki 'biz bin yıldır burada fitne sokmak isteyenler, bizi karıştırmak isteyenler, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere inat kardeşliğimizi devam ettirdik, bundan sonra da sonsuza kadar devam ettireceğiz. Dış güçlerin bizi karıştırmasına, onların maşalarının bizi birbirimize düşürmesine izin vermeyeceğiz."

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına da ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan  Arslan, şunları söyledi: "İngiltere sen miydin 'Türkiye ancak 3 bin yılında Avrupa Birliği'ne üye olabilir' diyen. Gördün işte aradan üç gün geçmeden birbirine düştüler. Onlara diyebilmeliyiz ki, 'sizlere inat biz büyümeye, biz 2023 yılında dünyanın dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almaya devam edeceğiz, biz bu coğrafyanın parlayan yıldızı olmaya devam edeceğiz ve halka hizmeti Hak'ka hizmet bilerek, milletin hizmetinde olan Tayyip Erdoğan'ı ve Binali Yıldırım'ı dünyada mazlumların ve mağdurların umudu olmalarını devam ettireceğiz.' Kimsenin şüphesi olmasın ki Anadolu geçmişte de baba ocağıydı, Suriye'den gelen milyonlara nasıl kucağını açtıysa, dünyanın neresinde olursa olsun, bir mağdur, bir mazlum varsa ona elini açmaya devam edecek. Bizim gücümüzün nereden geldiği belli, bizim gücümüz dış güçlerden gelmiyor, bizim gücümüz terörden gelmiyor, bizim gücümüz bizi birbirimize düşürmeye çalışan bölücülerden gelmiyor, bizim gücümüz sizden geliyor, halktan geliyor, biz bu güne güvendiğimiz için Allah'ın izniyle yarınımız bu günden güzel olacaktır."

- İftar programı

Iğdır Valiliği tarafından bir restoranda şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen iftar programına katılan Bakan Arslan, burada yaptığı konuşmada, ramazanın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, şehit ve gazi aileleriyle beraber olmanın ayrı bir anlam ifade ettiğini vurgulayarak,  "Hele ki Iğdır, Kars, Ardahan'da. Sebebi şu ki bu coğrafyanın insanı din, dil, ırk ayrımı yapmadan, hangi mezhepten olduğuna bakmadan, hangi etnik yapıya bağlı olduğuna bakmadan bu coğrafyada 1064 yılından beri kardeşlik yapmış, 10 asırdır kardeşlik yapmış." dedi.

Bakan Arslan, şu görüşlerini paylaştı: "Bu kardeşliğimizi çekemeyenler, kardeşi kardeşe düşürmek isteyenler bilsinler ki bu halk onlara izin vermeyecek. Halkımızın ve milletimizin desteğine güvenerek söylüyoruz, dik duruşuna güvenerek söylüyoruz, bu halkın birliği ve beraberliği, bu vatan topraklarının bölünmezliği ve gözünü kırpmadan ölüme giden şehitlerimizin bize bıraktığı mirasa güvenerek söylüyoruz. Şehitlerimize rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Ailelerine ve ülkemize sabır diliyoruz, gazilerimize şifa diliyoruz, Allah onlardan razı olsun. Rabbim siz şehit ve gazi ailelerinden razı olsun. Şehitlik mertebesi ne kadar önemliyse şehit ve gazi aileleri de bizim için o kadar önemli, o kadar değerli, o kadar kıymet vermemiz gereken emanetlerdir. Biz emanetimize gözümüz gibi sahip çıkacağız."