Logo

Bakan Arslan'ın, İnsan Hakları Günü mesajı

Bakan Arslan`ın, İnsan Hakları Günü mesajı



Bugün, çağdaş insan hakları belgelerinin anayasası olarak kabul edilen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 68’inci yıldönümünü kutluyoruz.

 

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, insan hak ve özgürlüklerini güvence altına alacak evrensel anlayışın yansımasıdır. Beyannameyi ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Türkiye’de de insan haklarına saygı, Anayasamızın değiştirilemez ilkeleri arasındadır.

 

Hükümet olarak insan haklarının, demokrasinin, hukuk devleti ilkesinin korunması ve geliştirilmesine büyük önem atfediyoruz. Bu noktada da ülkemiz her geçen gün daha da olgunlaşan demokrasisiyle, insan haklarına, hukuk devleti ilkesine olan bağlılığıyla dünyada ve bölgemizde örnek bir konumda yer almaktadır.

 

Önümüzdeki dönemde de, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hükümet olarak ulusal ve uluslararası düzeyde sorumluluklarımızı güçlendirerek, insan hakları alanında attığımız olumlu adımları sürdüreceğiz.

 

Bu düşüncelerle, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günün milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.

 

UDH Bakanı

Ahmet ARSLAN