Logo

Bakan Arslan'ın Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası mesajı

Bakan Arslan`ın Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası mesajı



Bilgi ve paranın serbest dolaşımı esasına göre yeniden şekillenen günümüz dünyasında, başta teknolojik, siyasal ve sosyal alanlar olmak üzere, hemen her alanda baş döndürücü gelişim ve değişimler yaşanıyor. Bunların lokomotifini ise hiç şüphesiz ulaştırma sektörü oluşturuyor. Bu noktada ulaştırmanın en önemli kollarından biri olan karayolu taşımacılığının çağın gereklerine, teknolojisine ve elbette insanımızın güvenlik ve rahatlık ihtiyaçlarına göre geliştirilmesi zorunluluğu göz ardı edilemez bir konu olmuştur.


Bu noktada vatandaşlarımız arasında trafik bilincini artırmak, yaşanan olumsuzluklara ve çözüm yollarına odaklanarak farkındalık oluşturmak amacıyla tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de her yıl Mayıs ayının ilk haftası ‘’Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’’ olarak kutlanmaktadır.


Nüfusumuz ile birlikte artan taşıt sayısı nedeniyle gündemimizdeki en önemli konularıdan bir tanesi her daim trafik güvenliği olmuştur. Maalesef kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazalarda binlerce kişi hayatını kaybetmekte veya yaralanarak engelli olmakta ve ekonomik kayıplara yol açan maddi hasarlar meydana gelmektedir.


Bu nedenle AK Parti İktidarları olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana karayollarımızda trafik güvenliğini sağlamak amacıyla bölünmüş yol çalışmalarına ağırlık verdik, yollarımızı kaza kara noktalarından arındırdık, yatay, düşey geometrileri düzelttik, yol standartlarını yükselttik ve akılı trafik sistemlerini uygulamaya koyduk. Bununla birlikte araçlardan kaynaklanabilecek kazaların önüne geçmek amacıyla da Araç Muayene İstasyonlarının Modernleştirilmesi Projesini başarıyla hayata geçirdik.


Ancak trafik güvenliğinin sağlanması, yalnızca yol standartlarını düzeltmek ile veya sorumlu kurum ve kuruluşların gayretleriyle mümkün değildir. Herkes trafik kurallarına uymayı kendisinin ve başkalarının güvenliği için şart olduğunu bilmeli ve bu bilinçle hareket etmelidir.


Bu duygu ve düşüncelerle, bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, karşılıklı saygı çerçevesinde belirlenmiş kurallara azami ölçüde riayet etmeye davet ediyor, kazasız günler temennisiyle tüm vatandaşlarımızın ve çalışma arkadaşlarımın 'Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası'nı kutluyorum.


Ahmet Arslan
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı