Logo

Bakan Arslan, 'Kale Gibi Gelecek' Satranç Eğitim Projesinde konuştu

Bakan Arslan, `Kale Gibi Gelecek` Satranç Eğitim Projesinde konuştu



Arslan, Bilkent Otel'de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Satranç Federasyonu tarafından şehit çocuklarına yönelik düzenlenen "Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesi" tanıtımında yaptığı konuşmada, projeye öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teşekkür etti. 

Satrancın kişinin eğitimine, zekasına, ahlakına, yaratıcılığına faydalı bir akıl oyunu olduğuna işaret eden Arslan, gerçek hayatla benzerlikleri bulunan bu oyunun ülkelerin gelişimine de büyük katkı yaptığını bildirdi. 

Arslan, satrancın çocukların kötü alışkanlıklar edinmesine engel olduğunu vurgulayarak, "Satranç takımı dağıtarak çocuklarımızın bu spora yönelmelerinin önünü açıyoruz. Çeşitli illerimizde düzenlenen turnuvalarda genç katılımcılara pek çok hediye takdim ediyoruz. Tek bir çocuğumuza dahi faydalı olsak, bu bizim ve ülkemiz için büyük bir kazanımdır diye düşünüyoruz." diye konuştu.

Projenin 13-19 Temmuz'da Çanakkale gibi manevi atmosferi yüksek bir şehirde yapılmasının önemine de işaret eden Arslan, şunları söyledi:

"Çanakkale Savaşı bu ülkenin temellerinin atıldığı bir dönüm noktasıdır. Türkiye'nin kader haritası, İstiklal Harbi'nden önce Çanakkale'de, merhamet medeniyeti savaşçılarının yüreğiyle, aşkıyla, imanıyla çizildi. İstiklalimizi de, istikbalimizi de o günlere borçluyuz. Çanakkale ruhu bugün de devam ediyor. O ruhla 15 Temmuz gibi bir geceden birlik ve dirlik içinde yolumuza devam ederek, çıktık. Canı gönülden inanıyorum ki 'Kale Gibi Gelecek' benzeri projelerimizle o ruh devam edecek, şehitlerimizin bize bıraktığı bu emanet asla yere düşmeyecek."