Logo

Bakan Arslan, Kars'ta Bayramlaştı

Bakan Arslan, Kars`ta Bayramlaştı



 

 

Arslan, Kars'ta Ramazan Bayramı dolayısıyla çeşitli temaslarda bulunmak üzere özel uçakla geldiği Kars Harakani Havalimanı'nda, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, il protokolü ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

 

Beraberindekilerle Kars Valiliğine geçen Arslan, son yeni atanan Rahmi Doğan'ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

 

Arslan, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, trafikte vatandaşların dikkat etmesi ve huzurlu, mutlu bir bayram geçirmesi temennisinde bulundu.

 

Kars ve ilçelerinde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Arslan, "Geriye dönüp baktığımızda Kars'ın diğer illere göre geri kalmışlığı vardı. Bu aradaki farkı kapatmak adına hep söylüyoruz. Başkaları yürürken bizim koşmamız gerekiyor. Çünkü yürümek yetmiyor. Bu anlamda Kars'a çok şey yaptık, daha da yapmak gerekiyor." dedi.

 

Arslan, Kars'ın cazibe merkezi olacak iller arasında yer aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bölgesel olarak yapmamız gereken çok iş var. Onları arkadaşlarla birlikte yapıyoruz, yapmaya da çalışacağız. Bölgemiz açısında daha da önemli olan bölgemizde cazibe merkezleri oluşturmak adına çalışmalarımız var. Bu cazibe merkezlerinin bir tanesinin Kars olacağı kesin. Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı merkezli bir cazibe merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Buradaki amacımız, buradaki yatırımları artırmak. Burada istihdam oluşturmak, bölgenin kalkınmışlığın hızlandırmak. Bu konuda inşallah bölge insanı sonucunu görecek."

 

- "İstanbul'dan takviye olarak arabalı vapur gönderdik"

 

Bakan Arslan, bir basın mensubunun Çanakkale tarafında yaşanan yoğun trafikle ilgili bir sorusu üzerine sözlerini şöyle sürdürdü:

"Osman Gazi Köprüsü Türkiye'nin gururu olan bir köprü. Cuma sabahından itibaren insanlarımızın hizmetine girmeye başladı. Osman Gazi Köprüsü'nü kullananlar Körfez'i 4 dakikada geçenler, gerçekten minnetlerini sunuyorlardı. 'Allah razı olsun ki bu hizmeti yaptınız, hizmetimize sundunuz bayramlaşmayı daha rahat yapacağız' dediler. Körfez'de ciddi rahatlama var. Ancak buna rağmen Çanakkale tarafından vapurları kullanarak özellikle Trakya'dan Ege'ye geçmek isteyenler için şöyle bir uygulama yaptık. İstanbul'dan takviye olarak arabalı vapur gönderdik. Oradaki insanlarımız daha sıkıntı çekmesin diye bu uygulamayı cumartesi sabahtan başlattık, cumartesi, pazar çok ciddi bir destek verdik. Yoğunluğu da azalttık. Yine bayram dönüşünde de aynı şekilde Çanakkale'deki arabalı vapur sayısını artıracağız ki insanlarımız o bölgede sıkıntı yaşamasın. Bu hizmeti de insanlarımız rahat etmesi adına onların hizmetine sunuyoruz. Türkiye'deki herkes bilsin ki geçmişe göre ilave araba vapuru kaydırarak oradaki trafiği de rahatlattık."

 

Vali Rahmi Doğan da Bakan Arslan'a teşekkür ederek, Kars'ta yapılan çalışmaları incelediklerini ve Kars ve ilçeleri için yapılacak çalışmaları da projelendirdiklerini söyledi.