Logo

Bakan Arslan Kars'ta Demokrasi Nöbetine Katıldı

Bakan Arslan Kars`ta Demokrasi Nöbetine Katıldı



Arslan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki olarak Kars'ta, vatandaşlarca o geceden itibaren İl Emniyet Müdürlüğü önünde sürdürülen "demokrasi nöbeti"ne katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden Arslan, milletin yaklaşık 10 gündür meydanlarda demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını söyledi. Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, liderliğini ve dik duruşunu herkesin bildiğini ve bazı güçlerin bunu çekemediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Büyüyen Türkiye'yi, 2023 hedeflerine yürüyen Türkiye’yi, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almak adına büyüyen Türkiye'yi, dünyadaki rakiplerimiz çekemeyebilirdi. Bölüşmeye alışanlar, onların pastasına bir ortak çıkmasını çekemeyebilirlerdi. Kendi rolünü kendi biçen, kendi milletinin insanının menfaati için yol alan bir Türkiye'yi istemezlerdi. 'Dünya beşten büyüktür' diyen, 'dünya sadece 5 ülkenin ağzına bakamaz' diyen Recep Tayip Erdoğan'ı istemeyen olabilirdi. Dış güçler, Erdoğan'ı istemeyebilirdi, hükümetini istememesini anlardık ancak anlamadığımız ve bir türlü anlam veremediğimiz bu dış düşmanların maşalığını yapanlardı. Dün farklı terör örgütleri adına maşalık yaptılar. En kalleşçesini 15 Temmuz'da yaptılar. Bu ülkenin geleceğini sıkıntıya sokmak için bu ülkenin parasıyla alınmış silahı, mermiyi, uçağı, tankı ülke insanına yönelttiler. Böyle bir hainliğe kalkıştılar. Bu hainliğe kalkışanlar ülkenin insanı olamazlar. Peygamber ocağından, silahlı kuvvetlerinden, askerler arasında olamazlar. Onlar, o kutlu üniformayı giymiş hainlerdi."

Darbe girişiminde bulunanların, şanlı milletin, din, dil, ırk ayırımı yapmadan bir olacağını, birlikte, millet şuuruyla hareket edeceğini hesaba katmadığını dile getiren Arslan, şöyle devam etti:

"Milletin tankın önünde durabileceğini, güvenlik güçleriyle hainlere karşı duracaklarını hesaba katmadılar. Cumhurbaşkanına, başkomutanına, hükümetine sahip çıkacağını hesaba katmadılar. İçimizdeki hainler, silahlı kuvvetlerin içindeki vatan evlatlarını hesaba katmadılar. Güvenlik güçlerini hesaba katmadılar. Yargı mensuplarını, kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanları, basın yayın kuruluşlarını hesaba katmadılar. TÜRKSAT'ın ölümüne savunulacağını hesaba katmadılar. Vatandaşın oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızın, başkomutanın, 'Ben bu milletin hizmetinde olmak için kefenimi taktım çıktım' dediğini unuttular. Başbakan Binali Yıldırım'ın, hükümetin, dik duracağını hesaba katmadılar. Bu millet sokaklara dökülürken, onların temsilcisi, onların hür iradesiyle seçilmiş milletvekillerin canı pahasına Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sahip çıkacağını hesaba katmadılar."

 

- "Dışımızdaki düşmanlara da ders verdik"

Arslan, milletin 15 Temmuz'da sergilediği duruşla dünyaya millet olma dersi verdiğini vurguladı.

Türkiye'nin düşmanlarının, siyasi rekabete bakarak insanların millet olma şuurunun kaybolduğunu sandıklarını ama yanıldıklarını ifade eden Arslan, "Millet dünyaya 'evet seçimlerde bir birimizle mücadele edebiliriz ama gün birlik beraber olma, düşmana cevap verme günüyse, ben millet olma şuuruyla 78 milyon meydana çıkarım' diye ders verdi. 78 milyonun meydana çıkacağını hesaba katmadılar. Allah Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, onun mesai arkadaşlarını başımızdan eksik etmesin. Rabbim bütün siyasi parti liderlerinden, onların milletvekillerinden, sahadaki temsilcilerinden razı olsun. Biz sadece içimizdeki hainlere değil, dışımızdaki düşmanlara da ders verdik." diye konuştu.

 

- "OHAL vatandaşın karşısında olanlar için ilan edildi"

Olağanüstü hal (OHAL) kararının ardından vatandaşların kafasını karıştırmak isteyenlerin çıkabileceğine işaret eden Arslan, vatandaşların bu tür provokasyonlara karşı duyarlı olmasını ve oyuna gelmemesini istedi. Arslan, OHAL'in milletin yararına, millet düşmanlarına karşı ilan edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Daha önceki olağanüstü haller, vatandaşın yaşamını kısıtlamak, özgürlüğünü kısıtlamak için ilan ediliyordu. Ama ilk defa bir olağanüstü hal vatandaşın huzuru için işini daha iyi yapabilmesi için vatandaşın geleceğini daha sağlam kurabilmesi için ilan edildi. Devletin, idarecilerin içindeki, Ankara'daki hainlerin temizlenmesi için ilan edildi. Olağanüstü hal vatandaşın karşısında olanlar için ilan edildi. Hainler, Pensilvanya'dan bu ülkenin idaresini yönetmek isteyenler için ilan edildi. Vatandaşlar bize, 'bunların dersini verin' dedi. Bunların dersini vermek için bu olağanüstü hal ilan edildi."

OHAL'de de TBMM'nin kesintisiz çalışmalarına devam ettiğine işaret eden Arslan, "Dünya şunu bilsin ki olağanüstü halde hainlerin tepesine bineceğiz. Onların derslerini vereceğiz. Büyüyen, güçlenen Türkiye'nin ekonomisi iyiye gidebilmesi için yapılan bütün ulaştırma yapılarında, bugünden daha hızlı hareket ederek, ülkemizin sizin hizmetinize büyük projeleri tek tek sokacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Arslan'a eşlik eden Kars Valisi Rahmi Doğan da 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatarak, miletin darbeciler karşında sergilediği iradeyle kendilerine de güç verdiğini ifade etti.