Logo

Bakan Arslan, Kemaliye-Dutluca Yolu Temel Atma Töreni'ne Katıldı

Bakan Arslan, Kemaliye-Dutluca Yolu Temel Atma Töreni`ne Katıldı



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti hükümetlerinin hiç bir zaman milleti mahcup etmediğini belirterek, "Sadece size, 80 milyona değil, coğrafyamıza hizmet ettikleri gibi mazlumlara ve mağdurlara da hizmet edecekler. Onların da dertleriyle dertlenecekler, onların da geleceklerini karartmak isteyenlere inat onların da elinden tutacaklar. İnşallah bu kutlu yürüyüş sonsuza kadar devam edecek." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Kemaliye İlçe Meydanı'nda düzenlenen Kemaliye-Dutluca Yolu Temel Atma Töreni'nde konuşan Bakan Arslan, bölge için öneme sahip olan yolun temelini atmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Yolun hayırlı olması temennisinde bulunan Arslan, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve onun yol arkadaşı Başbakanımız Binali Yıldırım ile bu işleri yaparken, bu ekibin içerisinde yer alırken, dağları delmek, yolları aşmak, hendeklerden geçmek, elbette ki bizim de sevdamız, gururumuz ve onurumuzdur. Ülkenin her yerinde olduğu gibi Sayın Başbakanımızın izinden yol açıyoruz, tünel, köprü, viyadük yapıyoruz. Amaç sizlerin hayatını kolaylaştırmak, sizin yaşam konforunuzu arttırmaktır. Biz Başbakanımızla sizin hizmetlerinizi bir bir görürken, bu ülkeyi erişir, ulaşır hale getirirken hiç şüpheniz olmasın ki, insanımızın yaşam konforunu arttırıyoruz. Ama ülkemizin ekonomisinin lokomotif sektörü olan bu bakanlıkta 81 ilde, Kemaliye'de yapacağımız gibi Erzincan'da yaptığımız gibi projeleri yapıyoruz. Bu gururu hep birlikte yaşıyoruz."

- "Bakü-Tiflis-Kars Projesi'nin gururunu yaşıyoruz"

Arslan, geçen hafta Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin hayata geçtiğini anımsatarak, projede dahilinde ilk seferi de yaptıklarını anlattı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nu asrın projesi olarak gördüklerini aktaran Arslan, "İsmine bakarsanız çok büyük olmayabilir, parasına bakarsanız çok çok büyük olmayabilir ama hiç şüpheniz olmasın ki Sayın Binali Yıldırım'ın bakanlığı döneminde çok önemsediği, 'dünyaya hizmet edecek' dediği bir projeyi açmanın, hizmete sokmanın ve Bakü'den kalkan trenin bugün tahıl yüküyle Mersin'e ulaşmış olmasının gururunu yaşıyoruz. Bu gururu bize yaşatan Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

15 yıldır ülkenin her yerini erişir, ulaşır hale getirdikleri gibi, dünyanın ulaştırma koridorlarında Türkiye'nin daha fazla söz sahibi olabilmesi ve daha fazla katma değer elde etmesi adına bundan sonra da yine durmadan çalışacaklarını dile getiren Bakan Arslan, gecelerini gündüze katarak çalışacaklarını ve projeleri tamamlamanın gururunu vatandaşlarla yaşayacaklarını belirtti.

- "Oyunları boşa çıkaran sizin desteğiniz"

Milletin 15 yıldır AK Parti'ye olan desteğini devam ettirdiğini vurgulayan Arslan, şu değerlendirmede bulundu:

"15 yıldır desteğinizi hiç eksiltmeden 15 Temmuz'da gösterdiğiniz gibi Sayın Başbakanımızın, evladınızın arkasında durdunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında durdunuz, biz de onların ekip arkadaşı olma şansını yakalayanlar olarak gecemizi gündüzümüze kattık. Çok şey yaptık, çok şey yapmaya devam edeceğiz. Onun müsebbibi sizlersiniz, onun müsebbibi kesintisiz bir şekilde verdiğiniz destek. O destek ki yedi düvelin Türkiye'nin yolunu kesmek adına Türkiye'nin projelerini durdurmak adına bırakmadıkları, yapmadıkları, oynamadıkları oyun yok. Ama o oyunları boşa çıkaran sizin desteğiniz, sizin liderlerinizin arkasında, evladınızın arkasında güçlü duruşunuzdan kaynaklanıyor."

Arslan, vatandaşın desteğini almaya sürdüreceklerini şüphelerinin olmadığının altını çizerek, AK Parti hükümetlerinin vatandaşı hiç bir zaman mahcup etmediğini söyledi.

Daha önce olduğu gibi milleti mahcup etmeyeceklerini vurgulayan Arslan, "Sadece size, 80 milyona değil, coğrafyamıza hizmet ettikleri gibi mazlumlara ve mağdurlara da hizmet edecekler. Onların da dertleriyle dertlenecekler, onların da geleceklerini karartmak isteyenlere inat onların da elinden tutacaklar. İnşallah bu kutlu yürüyüş sonsuza kadar devam edecek. İşte onun yolu, birincisi, bu toprakları bize vatan olarak bırakan ecdattan geçiyor. İkincisi, onların izinden geçerek şehit olmak pahasına bu topraklara bu vatana sahip çıkanlardan geçiyor. Allah şehitlerimizin hepsine rahmet eylesin. Bize de düşen onların kanlarıyla sulayarak bize vatan olarak bıraktığı bu toprakları daha fazla imar etmek daha fazla mamur etmek muasır medeniyetler seviyesine taşıyarak hizmet yolunda durmadan yola devam etmek." ifadelerini kullandı.

Programda konuşan AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Naci Bostancı'da vatandaşları selamlayarak, projenin hayırlı olması dileğinde bulundu.