Logo

Bakan Arslan'ın Katar Ziyareti

Bakan Arslan`ın Katar Ziyareti



 

Resmi temaslarda bulunmak için Katar'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, başkent Doha'da Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Casim es-Saliti ile bir araya geldi. 

Doha'daki Hamad Limanı'nda gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Arslan, görüşmeye ilişkin bilgi verdi. 

Katarlı mevkidaşı Saliti ile Eylül 2016'da İstanbul'da bir araya geldiklerini hatırlatan Arslan, bugünkü görüşmede iki ülke arasındaki siyasi, ticari ve ulaştırma-haberleşme ilişkilerinin ele alındığını ifade etti.

Körfez'de devam eden krizin çözümü için sağduyu çağrısı yapan ve bunun bölgedeki barış ve istikrara katkı sağlayacağını belirten Arslan, şunları söyledi:

"Bu krizin aşılması için ülke olarak gerekli her türlü adımı atmaya devam edeceğiz. Ekonomik alanda da, gerek Türkiye'de faaliyet gösteren Katar şirketleri, gerekse Katar'da faaliyet gösteren Türk şirketleri, başarılı girişimlerle ülkelerimizin ticari ilişkilerini de bir üst seviyeye taşımaktadır. Ülkelerimiz arasındaki ulaştırma ve haberleşme ilişkilerini bu güzel çerçevede değerlendirdiğimiz Sayın Bakan ile ilişkilerimizi daha da geliştirmek için tüm işbirliği potansiyellerini hayata geçirmek konusunda niyet birliği içindeyiz." 

İki ülke arasındaki kara, deniz ve hava taşımacılığı imkanlarını değerlendirmek ve tüm taşımacılık sektörlerindeki işbirliğini derinleştirmek için somut adımlar atmak niyetinde olduklarını vurgulayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Bu noktada, Katar Havayolları'nın haftada üç kere gerçekleştirilecek Doha-Adana yolcu uçuşlarına 6 Kasım'da başlayacağını da bir kez daha yinelemek isterim. Bu seferler, ülkelerimiz sivil havacılığı ve halklarımız için çok sevindirici bir gelişmedir." ifadelerini kullandı.

Antalya'da 20-21 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası E-Ticaret Konferansı'na Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Saliti'yi davet eden Arslan, Doha'da gerçekleştirilecek 3.Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi Toplantısı'nın da iki ülke için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ettiğini söyledi.

Katar Başbakanı Abdullah Al Sani ile de görüşmesi beklenen Arslan'ın daha sonra Türkiye'ye döneceği kaydedildi.