Logo

Bakan Arslan, Katar Başbakanı Al Sani ile Görüştü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Katar Başbakanı Abdullah Al Sani ile görüştü.

Bakan Arslan, başkent Doha'daki Başbakanlık binasında, Al Sani ile basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler ile sivil havacılık ve haberleşme konularının ele alındığı öğrenildi.

Ekonomik ilişkileri ileri seviyeye taşıyacak Serbest Ticaret Anlaşması'nın bir an önce imzalanması için gerekli adımların atılması talebinin gündeme geldiği belirtilen görüşmede, Katar'da faaliyet gösteren Türk firmalarının ülkedeki çalışmalarının memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.

Körfez'de yaşanan siyasi kriz nedeniyle sivil havacılık faaliyetlerinin öneminin arttığı ve bu bağlamda sektöre alternatif koridorlar sunmanın gerekliliği vurgulanan görüşmede, Katar Havayollarının 6 Kasım'da başlatacağı ve haftada üç kere gerçekleştirilecek Doha-Adana yolcu uçuşlarının iki ülke arasındaki sivil havacılık faaliyetleri açısından olumlu bir gelişme olduğu kaydedildi.

Görüşmede, Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Casim es-Saliti ile yapılan görüşmeye de dikkat çekilerek karayolu, demiryolu kombine taşımacılık alanlarındaki iş birliği konularının geliştirilmesi gerektiği kaydedildi.

Teknik engellerden arındırılan ulaştırma koridorlarının sağlanabilmesi için iş birliğinin gerekliliğine işaret edilen görüşmede, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Kurulu C kategorisi adayı olduğu hatırlatılarak, Katar'ın bu konudaki desteğinin önemi vurgulandı.

Haberleşme sektöründe de iş birliği konularının ele alındığı görüşmede, Türk şirketlerinin Katar'daki projelerde daha fazla yer almasının arzulandığı ve desteklendiği belirtildi.