Logo

Bakan Arslan, TÜRKSAT Şehitler Anıtı açılışı ve anma programına katıldı

Arslan, 15 Temmuz darbe girişiminde saldırıya uğrayan ve 2 şehit veren TÜRKSAT'taki Şehitler Anıtı açılışı ve anma programına katıldı.  

Türk milletinin darbe girişiminde tankların, tüfeklerin, helikopterlerin karşısında durduğunu vurgulayan Arslan, tüm şehitlerin mekanının cennet olması dileğinde bulundu.

O gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısının vatandaşa doğru ulaşmasının ve milletin doğru bilgilenmesinin önemi dikkate alındığında Ahmet Özsoy ve Ali Karslı ile gazilerin çabalarının daha iyi anlaşılacağını dile getiren Arslan, "O geceki yayınların sağlıklı şekilde 80 milyona erişmesi lazımdı. Hainler bu bilginin erişmemesinin ne kadar önemli olduğunu biliyorlardı. Bunu bildikleri için başta TÜRKSAT olmak üzere internet ve telefonların kesilmesi dahil birçok hedef seçtiler. Ancak hainler arkadaşlarımızın görevlerinin kutsallığını bilerek, şehadet şerbeti içmeyi göze alabileceğini hesaba katmamışlardı." diye konuştu.

Bakan Arslan, 15 Temmuz gecesi doğru bilgilerin millete ulaşması ve "darbe bildirisinin" TRT'den yayınını durdurmak için olağanüstü gayret gösteren tüm personele teşekkür etti.

Ulaştırma sektöründe çaba gösteren büyük ailenin gelecek nesillere daha iyi şartlar sunabilmek için geceyi gündüze katarak çaba gösterdiğini anlatan Arslan, tüm bunları yaparken görevlerinin kutsallığı anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

Böyle bir milletin evladı olmaktan, o gece ülkenin geleceği için şehit olan, olmayı göze alanların kardeşi olmaktan gurur duyduklarını vurgulayan Arslan, "Hainlerin her zaman hainlik yapabileceklerini, her zaman birilerine maşa olabileceklerini unutmadan, unutturmadan bu gururu yaşamalıyız." dedi.

Ülkeyi çok daha güçlü şekilde gelecek nesillere taşıyarak şehitlerin hakkını ödeyebileceklerini ifade eden Arslan, bu nedenle 1 yıldır unutmamak, unutturmamak, şehitlerin kanlarının hakkını verebilmek adına hiç durmadıklarını belirtti. Arslan, ulaştırma, denizcilik ve haberleşme ailesinin bu süre içerisinde hainlere inat aralarında Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Yüksek Hızlı Tren Garı'nın bulunduğu bir dizi projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından şehit ailelerine günün anısına plaket ve Kur’an-ı Kerim takdim edildi. Gönül de TÜRKSAT şehitleri anısına PTT tarafından hazırlanan anma pulunu, Bakan Arslan'a sundu. 

Arslan, tören öncesinde 15 Temmuz darbe girişiminde TÜRKSAT'ta bombalanan binanın müze olarak açılışı ile TÜRKSAT 15 Temmuz Şehitler Korusunun açılışını gerçekleştirdi.