Logo

Bakan Karaismailoğlu Ankara-Sivas YHT hattı şantiyelerinde incelemelerde bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Ankara-Sivas YHT hattı şantiyelerinde incelemelerde bulundu.

 

Büyük ve özverili bir çalışma içinde olduklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, ’’ Az kaldı. Biz tünelin ucundaki ışığı gördük. Hedefimize hızla devam ediyoruz’’ dedi. Ankara Kırıkkale Yolu Şantiyesi’nde çalışmaları inceleyen Bakan Karaismailoğlu, çalışmaların 22 adet proje ile hız kesmeden en kısa zamanda tamamlanmak üzere devam ettiğini söyledi.

 

- Büyük ve Özverili Bir Çalışma Var , Bu İş Bitecek

 

Vatandaşlara daha yüksek standartlarda hizmet götürmek ve yaşam kalitesini arttıracak yeni projeler için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Bakan Karaismailoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu:

 

“Bugün sabah erken saatlerde Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı şantiyelerinde incelemelerde bulunduk. Yerköy'deydik, burada da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu yıl bitmeden Ankara ve Sivas'taki tüm Kırıkkaleli, Yozgatlı ve Sivaslı kardeşlerimizi hızlı tren konforu ile tanıştırmış olacağız. Bu yönde çalışmaları yerinde inceledik. Şantiye işçisinden mühendisine kadar hepsiyle birlikte olduk. Büyük ve öz verili bir çalışma var bu iş bitecek inşallah. Yani az kaldı. Biz tünelin ucundaki ışığı gördük. Hedefimize hızla devam ediyoruz.”

 

- Adana-Gaziantep ve Bursa-İzmir YHT Çalışmaları Durmaksızın Devam Ediyor

 

Ankara-Sivas YHT hattı ile birlikte Sivas’tan İstanbul Halkalı’ya hızlı trenle kesintisiz seyahat edilebileceğini, hatta 2023 yılına kadar Edirne’ye hızlı trenle gidilebileceğini dile getiren Bakan Karaismailoğlu, ‘’ Hızlı tren ile ülkemiz bir kaç yıl önce tanışmıştı. Bunun konforunu da vatandaşımız biliyor ve vazgeçmiyor artık. Ankara - Eskişehir, Ankara-Konya nasıl devam ediyorsa yine Konya - Karamana kadar bu iş uzayacak. Adana-Gaziantep ve Bursa-İzmir YHT çalışmalarımız da devam ediyor’’ diye konuştu.

 

Demiryolu yatırımlarının önümüzdeki yıllarda değerinin daha iyi anlaşılacağının altını çizen Bakan Karaismailoğlu, 2023 yılında 3 bin 500 kilometre ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde 5 bin 500 kilometre hızlı tren yolu kurmak için çalıştıklarını ifade etti.

 

Demiryollarının lojistik anlamda çok önemli olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, ’’ Yine bizim liman ve organize sanayileri,  yük taşımacılığı yük lojistiği için ana hatlara bağlayan iltisak hatlarımızda da çalışmalar devam ediyor. Karada, denizde ve havada çok önemli gelişmeler var. İnşallah vatandaşlarımız ile çok önemli projeleri buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Bakan Karaismailoğlu, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla yola çıkacak sürücülere dikkatli olmaları ve kurallara riayet etmeleri konusunda da önerilerde bulundu.