Logo

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU, ÇANKIRI ÇEVRE YOLU ŞANTİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Çankırı Çevre Yolu Şantiyesini ziyaret ederek; yetkililerden brifing alan Bakan Karaismailoğlu, “Çankırı-Karayolları 4. Bölge Hududu yolumuzu, önümüzdeki yıl tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 

 

Karaismailoğlu, “Yüzde 35 oranında fiziki gerçekleşme kat ettiğimiz Çankırı Çevre Yolu Projesi tamamlandığında, Ankara ve Kastamonu yönünden gelen araçların kent merkezine girmeden, geçişi sağlanacaktır” dedi.

 

 

Bir dizi ziyaret ve incelemede bulunak için Çankırı’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre Yolu Şantiyesini ziyaret ederek; yetkililerden brifing aldı. Basına açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, Çankırı Çevre Yolu uzunluğunun 16,5 kilometre olduğunu belirterek; projede yüzde 35 oranında fiziki gerçekleşmenin sağlandığını kaydetti. Karaismailoğlu, Çankırı ziyaretleri kapsamında Çankırı Makas Fabrikasını ve Korgun-Kurşunlu Yolu Şantiyesini de ziyaret etti.

 

 

- “Bugüne kadar, ulaşım ve haberleşme alanında 1 trilyon 86 milyar liranın üzerinde yaptırım yaptık”

 

 

Çankırı Çevre Yolu Projesi dahil; yapılan her yolun, her köprünün, her tünelin, her limanın ve her havaalanın Türkiye’yi parlak geleciğine taşıyacak; güçlü bir hareketlilik ve lojistik altyapısının bileşeni olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu; Türkiye’yi İngiltere’den Çin’e ulaşan Orta Koridor gibi önemi artan ticari güzergahlarda hâkim bir ülke haline getirmek ve lojistik bir süper güç yapabilmek için memleketin her köşesinde alın teri döktüklerini kaydetti.

 

Karaismailoğlu, “Bugüne kadar, devlet, özel sektör ve milletimizle el ele vererek, ulaşım ve haberleşme alanında 1 trilyon 86 milyar liranın üzerinde yaptırım yaptık. Yatırımlarımızın 2003-2020 yılları arasında Gayri Safi Yurtiçi Hasılamıza, toplam 395 milyar dolar, üretime de 838 milyar dolarlık katma değer getirmiştir. Bunun yanında yatırımlarımız sayesinde yıllık ortalama 1 milyon 20 bin kişilik dolaylı ve doğrudan istihdam gerçekleştirilmiştir” dedi.

 

 

 

-“Çankırı’yı bölünmüş yollarla Ankara, Karabük, Bolu, Kastamonu ve Kırıkkale’ye bağladık”

 

 

İstanbul’un güzel silüetini anten çöplüğünden kurtararak, aynı anda 100’den fazla yayın kuruluşuna hizmet vermeye başlayan Çamlıca Kulesi’ni 29 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek törenle hizmete açacaklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

 

“Çankırı’nın ulaşım ve iletişim yatırımları için 2021 yılı fiyatlarıyla 4 milyar 600milyon liraya yakın harcama yaptık.2003 yılında Çankırı’da sadece 18 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğun, 12 kattan fazla artırarak, 236 kilometreye çıkardık. Çankırı’yı bölünmüş yollarla Ankara, Karabük, Bolu, Kastamonu ve Kırıkkale’ye bağladık. Hükümetlerimiz döneminde Çankırı’da; Gerede Çerkeş Yolunu, Çankırı- Ankara Yolunu, Kastamonu- Çankırı Yolunu, Çankırı Şehir Geçişini, Çankırı Yapraklı Yolunu, 4. Bölge Hududu Kurşunlu- Ilgaz- Kastamonu İl Sınırı Yolunu; Ilgaz, Kızılırmak ve Şabanözü şehir geçişlerini tamamladık. İl genelinde halen devam eden 5 adet karayolu yatırımının bütçesi, 2 milyar 810 milyon liranın üzerindedir.”

 

 

 

- “Çankırı-Karayolları 4. Bölge Hududu yolumuzu, önümüzdeki yıl tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız”

 

 

Bugün inceleme yapılan Çankırı Çevre Yolu Projesinin, halen yapımı devam eden 58,4 kilometrelik Çankırı-Karayolları 4. Bölge Hududu Yolu kapsamında yer aldığını belirten Bakan Karaismailoğlu, 1 milyar 161 milyon TL’nin üzerinde bir maliyeti olan bu büyük projede şimdiye kadar 29,8 kilometre bitümlü sıcak kaplamalı bölünmüş yol,13 kilometrelik sathi kaplamalı bölünmüş yol ve 237 metre uzunluğundaki 6 adet tek köprü ve 1 adet kavşağın yapımını tamamladıklarını ifade etti.

 

Karaismailoğlu, “Çankırı Çevre Yolumuz da 16,5 kilometre uzunluğunda bir bölünmüş yoldur. Çevre Yolumuz, K10 kavşağından ayrılarak, Acısu Varyantı başında mevcut yola yeniden bağlanacaktır. Projede, 1 kilometrelik sathi kaplamalı bölünmüş yol ile birlikte K10 Köprülü Kavşağını tamamladık. Yüzde 35 oranında fiziki gerçekleşme kat ettiğimiz Çankırı Çevre Yolu Projesi tamamlandığında, Ankara ve Kastamonu yönünden gelen araçların kent merkezine girmeden, geçişi sağlanacaktır. Çevre yolunun hizmete girmesiyle, kent içi trafiğin rahatlaması sağlanırken, taşıt işletme bakım giderleri de önemli oranda azalacaktır. Çankırı-Karayolları 4. Bölge Hududu yolumuzu, önümüzdeki yıl tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 

 

 

-Bakan Karaismailoğlu,  Çankırı Makas Fabrikasını ziyaret etti

 

Çankırı ziyaretleri kapsamında Çankırı Makas Fabrikasını da ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, “Kurulduğu yıldan itibaren kendini sürekli yenileyen gerek teknoloji gerekse personel eğitimi olsun yeniliğe açık olan fabrika tek tip makas üretiminden 17 tip farklı makas üretme kapasitesine ulaşmıştır. Üretilen makaslar yüzde 93 oranında yerli ve millidir. Uluslararası standartlara uygun olarak üretilen makaslar Kurumun ihtiyacını karşılamaktadır. 3 bin 600 m²’lik ilave alan ile Makas Rehabilitasyon Merkezi kurularak Demiryolu sektöründe Avrupa’nın en büyük Makas Geri Kazanım Merkezlerinden biri haline getireceğiz” diye konuştu.

 

 

- Bakan Karaismailoğlu, Korgun-Kurşunlu Yolu Şantiyesini ziyaret etti

 

Çankırı ziyaretleri kapsamında Korgun-Kurşunlu Yolu Şantiyesini’de ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, “Şu anda incelemelerde bulunduğumuz 29 kilometrelik Kurşunlu-Korgun Yol projesi kapsamında ayrıca, 109 metrelik 4 adet tek köprü yer almaktadır. Proje bedeli 220 milyon 251 bin liranın üzerinde olan yol yapımında, 9 kilometrelik bitümlü sıcak kaplamalı tek yol ile birlikte uzunluğu 60 metre olan 2 adet köprüyü tamamladık. Kurşunlu-Korgun Yolu'nu 2022 yılında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Bu yol sayesinde merkez ilçe dahil toplam 12 ilçenin 9 tanesine doğrudan ve İstanbul-Ankara istikametini Çankırı üzerinden birbirine 40 km daha yakınlaştıracağız. Korgun-Kurşunlu Yolumuzun hizmete girmesiyle bir yılda yakıttan yaklaşık 1,4 milyon lira ve zamandan 3,3 milyon lira olmak üzere toplamda 4,7 milyon lira tasarruf sağlanacak. Proje tamamlandığında, mevcut yol 2 kilometre daha kısalacak, daha güvenli ve konforlu bir ulaşım temin edilecektir” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

Çankırı ziyaretleri kapsamında Bakan Karaismailoğlu;  Çankırı Valiliği,  Çankırı Belediye Başkanlığı, AK Parti Çankırı İl Başkanlığını, , Kurşunlu Belediye Başkanlığını, Çerkeş Belediye Başkanlığını, Orta Belediye Başkanlığını, Çankırı Yaylakent ve Çankırı Saçak Beldesi Belediyelerini ve Şabanözü Belediye Başkanlığını da ziyaret etti.

Fotoğraflar