Logo

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: “DHMİ BÜNYESİNDE TOPLAM 1760 OLAN HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ SAYIMIZI 2021 YILINDA 2000’İN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ”

“SEKTÖR CİROMUZU 2.2 MİLYAR DOLAR’DAN 27.2 MİLYAR DOLARA YÜKSELTTİK”

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “‘Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü’ nedeniyle, Ankara’daki Hava Trafik Kontrol Merkezi’ni ziyaret etti.

 

Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında 16 Temmuz 2016 tarihinde saat 00.40'ta Dalaman'dan İstanbul'a uçuşunun gerçek anlık radar görüntüsünün yer aldığı tabloyu hediye etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hava araçlarının uçuş emniyetini sağlamak için günün her saati kesintisiz hizmet üreterek, dünyanın en zor ve en stresli mesleklerinden birini icra eden tüm hava trafik kontrolörlerin 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü’nü tebrik ederek, “Hava trafik kontrolörlerinin, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı verdiğimiz mücadelede üstelendikleri kritik rol asla unutulmayacak” dedi.

 

“7/24 esasına göre çalışan tüm isimsiz kahramanlarımızın ‘Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü’nü kutluyor görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullanan Bakan Karaismailoğlu, yaklaşık 1 milyon m2 olan Türk hava sahasında; transit geçen veya Türkiye’nin herhangi bir meydanına iniş yapacak günlük ortalama 5000 trafiğin yönlendirilmesinin değerli hava kontrolörleri ile gerçekleştirildiğini söyledi. İstanbul Havalimanı ile Türkiye ve İstanbul’un uluslararası hub haline geldiğini dile getiren Karaismailoğlu, bu sonuçların gurur vermekle beraber, sorumluluk hissi ve hedefleri yükselttiğini kaydetti. Bakan Karaismailoğlu, “Çalışmalarımız neticesinde 2,2 milyar dolar olan sektör ciromuzu bugün itibariyle 27.2 milyar dolara yükselttik. DHMİ bünyesinde Toplam 1760 olan Hava Trafik kontrolörü sayımızı 2021 yılında 2000’in üzerine çıkaracağız” diye konuştu.

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ‘Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü’ nedeniyle bugün, Ankara’daki Hava Trafik Kontrol Merkezi’ni ziyaret etti. “7/24 esasına göre çalışan tüm isimsiz kahramanlarımızın ‘Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü’nü kutluyor görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullanan Bakan Karaismailoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

 

-“Hava kontrolör sayısını 2000’in üzerine çıkaracağız.”

 

Türkiye’nin son 18yılda ulaştırma ve altyapı alanında büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini aktaran Bakan Karaismailoğlu, bu atılımlar içerisinde havayollarının dünya çapında markalaştığını ve büyük başarılara imza attığını vurguladı. Uluslararası standartlarda, güvenli, insana ve çevreye duyarlı ileri teknoloji ürünü sistemlere ve insan gücüne dayalı hava seyrüsefer hizmetleri sunma vizyonu ile çalışmaları sürdüreceklerine işaret eden Bakan Karaismailoğlu sözlerine şöyle devam etti:

 

“Yaklaşık 1 milyon m2 olan Türk hava sahasında; transit geçen veya ülkemizin herhangi bir meydanına iniş yapacak günlük ortalama 5000 trafiğin yönlendirilmesi bu tesiste değerli Hava kontrolörlerimiz ile gerçekleştirilmektedir. DHMİ bünyesinde Toplam 1760 olan Hava Trafik kontrolörü sayımızı 2021 yılında 2000’in üzerine çıkaracağız. Bakanlığımızın 2003 yılında başlattığı Bölgesel Havacılık Politikası kapsamında adımlarımızı bir bir hayata geçirirken, sivil havacılığımız kayda değer bir gelişim göstermiştir. Somut örnekler vermek gerekirse,

Mevcut 56 havalimanımızdan, bugün dünyanın 328 noktasına uçuyoruz. 2002 yılında dünyanın sadece 60 noktasına uçabiliyorduk. 2002 yılında ülkemizde bir yılda 34 milyon kişi uçabilirken, son 17 yılda yüzde 500’ü aşan bir artışla 209 milyon vatandaşımız, Türkiye’nin dört bir yanına uçarak ulaşabildi. Çalışmalarımız neticesinde 2,2 milyar dolar olan sektör ciromuzu bugün itibariyle 27.2 milyar dolara yükselttik” ifadelerini kullandı.

 

 

-“İstanbul havalimanı ile Türkiye ve İstanbul uluslararası hub haline geldi”

 

Yurt içi uçuşlarda vatandaşların seyahat konforu ve kalitesini arttırmak için gerçekleştirilen yatırımları, yurt dışı uçuşları içinde gösterdiklerinin altını çizen Bakan Karaismailoğlu, dünyanın örnek gösterdiği İstanbul Havalimanı ile Türkiye ve İstanbul’un uluslararası bir hub haline geldiğine dikkat çekti. Bu sonuçların gurur vermekle beraber, sorumluluk hissi ve hedefleri yükselttiğini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Kazandığımız başarıların temelinde yolcularımızın salimen gidecekleri yere, işlerine, sevdiklerine ulaştırılmasıdır.  Bu noktada Hava trafik kontrolörlerimizin yaptıkları iş hayati ve merkezi bir konumdadır. Hava kontrolörleri sayesinde sivil ve askeri tüm uçakların, kalkışlarından uçuşlarına, iniş trafiğinden, hava şartlarına kadar her türlü parametreleri an be an takip edilmekte, yolcularımız emniyetli bir şekilde seyahat etmektedir” diye konuştu.

 

Hava kontrolörlerinin 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağını Dalaman’dan onlarca hain jet arasından geçirip İstanbul’a inmesini sağladığını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, o gece büyük bir risk ve stres altında hava kontrolörlerinin yerine getirdikleri bu görevle, hain girişimi terse çevirdiğini ve hainlerin hesaplarını bozduğunu dile getirdi. Her gün Emniyet ve konforlu bir biçimde seyahat edilebilmesinde tüm çalışanların dikkat ve özverilerinin sonucu olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, “Alın teriyle yapılan her meslek, her iş kutsaldır. Ancak hava kontrolörlerimizin yaptığı iş, gerektirdiği dikkat ve hassasiyetle olduğu kadar doğrudan can güvenliğini sağlamasıyla bambaşka bir anlam ve kıymete sahiptir.  Kendilerine bu zor görevde kolaylıklar diliyor, her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında 16 Temmuz 2016 tarihinde saat 00.40'ta Dalaman'dan İstanbul'a uçuşunun gerçek anlık radar görüntüsünün yer aldığı tabloyu hediye etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, günün anlam ve önemine ilişkin mesajında hava araçlarının uçuş emniyetini sağlamak için günün her saati kesintisiz hizmet üreterek, dünyanın en zor ve en stresli mesleklerinden birini icra eden tüm hava trafik kontrolörlerin 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü’nü tebrik ederek, “Hava trafik kontrolörlerinin, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı verdiğimiz mücadelede üstelendikleri kritik rol asla unutulmayacak” dedi.

Fotoğraflar