Logo

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU İLK KADIN RÖMORKÖR KAPTANINI ZİYARET ETTİ

Bakan Karaismailoğlu : "Gizem Kaptan, bizim çalışma arkadaşlarımızdan bir tanesi, 3 aydır bu görevi yapıyor. Biz de onunla çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.’’

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiyenin ilk acil müdahale gemisi "Nene Hatun’"u ziyaret etti. Bakan Karaismailoğlu, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğünde denizde göreve başlayan ilk kadın kaptan Gizem Turan ile görüştükten sonra ziyarete yönelik gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

 

-" Bayan arkadaşlarımızın sayısının önümüzdeki günlerde artmasını temenni ediyorum"

 

 

Bakan Karaismailoğlu "Şu an İstanbul Boğazı'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün altında çok önemli bir gemideyiz. Nene Hatun Gemisi, tamamen yerli ve milli imkanlarla yapılmış, Yalova'da üretilmiş bir gemi. 18 metre genişliğinde, 88 metre uzunluğunda, Boğaz'da olan kazalara, kirliliğe ve yangınlara müdahale etmek üzere kurulmuş çok donanımlı ve dünyanın sayılı gemilerinden bir tanesi" diye konuştu.

 

Gizem Kaptan'ın hem gemi için hem de Türk boğazları ve kıyı emniyeti için çok önemli bir kişilik olduğuna dikkat çeken Bakan  Karaismailoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

 

"Gizem Kaptan, bizim çalışma arkadaşlarımızdan bir tanesi. Kaptan olarak ilk defa Bakanlığımızda ve Kıyı Emniyeti'mizde görev yapmaya başladı. 3 aydır bu görevi yapıyor. Biz de onunla çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bayan arkadaşlarımızın sayısının önümüzdeki günlerde artmasını temenni ediyorum." 



- "Sayın Bakanımız ziyaretiyle beni onurlandırdı"

 


Kaptan Gizem Turan da kurumda 3 ay önce çalışmaya başladığını anımsatarak, "Çok destek görerek başladım. Sayın Bakanımız da burada, kendisi gelip beni onurlandırdı. Bu geminin yapıldığı tersanede de daha önce 7 aylık tersane kaptanlığı yapmışlığım var. Dolayısıyla benim için özel bir gemi’’ ifadelerini kullandı.

 

Türkiye'de bu kuruma giren ilk bayan römorkör kaptanı olduğunu anımsatan Turan, açıklamasına şu şekilde devam etti:

 

"Benden önce bu mesleği icra eden ablalarım var. Ancak bu kurumda ve bu konumda görev yapan ilk bayanım. Umarım devlet desteğiyle de benden küçük kardeşlerim için de bir yol açmışımdır diye düşünüyorum. İstanbul Boğazı'nda olmak ve büyüleyici etkisinde çalışmak istedim. Şu an kurumdayım ve Boğaz güvenliğinden, emniyetinden, acil durumundan sorumluyum. Keyifle başladım ve keyifle devam ediyorum."

 

Ziyaretinde Nene Hatun Gemisi'ne ilişkin yetkililerden bilgi alan Bakan Karaismailoğlu'na, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Ünüvar eşlik etti.

Fotoğraflar