Logo

Bakan Karaismailoğlu Mersin'deki Yol Çalışmalarını İnceledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mersin'deki turizm merkezlerini yakından ilgilendiren Çeşmeli-Taşucu otoyol projesinin ilk ihalesinin açılacağı müjdesini verdi.

Karaismailoğlu, Mersin'de ki programı kapsamında Çeşmeli-Taşucu bölgesini ve  Erdemli ilçesindeki Ayrancı-Köserelli arasında sürdürülen yol çalışmalarını  inceleyerek, vatandaşlarla biraraya geldi.

Ayrancı-Köserelli incelemesi  sonrasında açıklama yapan Karaismailoğlu, devam eden ve planlanan projeleri yerinde incelemek için kente geldiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Sizlerin yaşamını, hayatını kolaylaştırmak için yaptığımız ve yapacağımız işlerle her zaman yanınızda olacağız. Müteahhiti dinledik, karayollarından da arkadaşlarımız burada. İnşallah bu yolumuzu da en kısa zamanda bitireceğiz. Size yakışır, konforunuzu, hayat kalitenizi arttıracak bir yol olacak. İnşallah hizmet yolunda daha güzel işlerde her zaman sizlerle birlikte olacağız."

-"Çeşmeli-Kızkalesi arasının ihalesine çıkıyoruz."

Karaismailoğlu, otoyol yapılması planlanan Çeşmeli-Taşucu bölgesinde de incelemelerde bulunduklarını ifade ederek, "Çeşmeli-Taşucu otoyoluyla ilgili projemizi inceledik, bilgileri aldık. İnşallah en kısa zamanda Çeşmeli-Kızkalesi arasının ihalesine çıkıyoruz. Ağustos ayı gibi inşallah yaz bitmeden Çeşmeli-Kızkalesi'nin ihalesini yapacağız. Önümüzdeki 2 yıl da dolmadan burayı faaliyete almak için bütün planlamalarımızı yaptık. İnşallah 2 yıl içerisinde sizlere yakışan bir yolla hizmet vermeye çalışacağız." diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan da Çeşmeli-Taşucu otoyol projesinin, turizm açısından büyük önem taşıdığını vurgularken,

Ayrancı-Köserelli yol çalışmasının da bölge halkı için önem arz ettiğinin altını çizdi.

Vali Ali İhsan Su'nun eşlik ettiği Karaismailoğlu, Silifke ilçesindeki Cennet-Cehennem obruklarını da gezdi.

Karaismailoğlu, Silifke-Mut ve Silifke-Gülnar ilçeleri arasındaki yol çalışmalarını da inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Fotoğraflar