Logo

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU MÜJDE VERDİ, "393 KM’LİK ANKARA-SİVAS ARASI, 12 SAATTEN 2 SAATE İNECEK.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nın Elmadağ Şantiyesi’nde incelemelerde bulundu, çalışanlarla bayramlaştı. Bakan Karaismailoğlu,  incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Ankara-Sivas arasındaki 393 kilometrelik projenin tamamlanmasının ardından iki şehir arasındaki 12 saatlik ulaşım süresinin 2 saate ineceği müjdesini verdi.


Ülkemizdeki ulaşım altyapı çalışmalarının sürdürüldüğü bine yakın şantiyede covid-19 pandemisi karşısında Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine tam anlamıyla uyulduğunu ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Şantiyelerimizde, sosyal mesafe ve hijyen tedbirleri ile birlikte iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri en üst düzeyde uygulanıyor.  Yüklenicisinden mühendisine, işçisinden tedarikçisine kadar projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, projenin tamamlanmasıyla işletme hızı saatte 250 kilometre olmak üzere Ankara-Sivas güzergahında elektrikli ve sinyalli olarak yüksek hızlı tren işletmesi yapılacağının altını çizdi.


“Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri, Kayaş-Yerköy arası 151 kilometre ve Yerköy-Sivas arası da 242 kilometre olmak üzere, iki etap halinde ve toplam 393 km olarak inşa ediliyor “ diyen Karaismailoğlu, güzergâh boyunca Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere toplam 8 istasyonun vatandaşa hizmet vereceğini belirtti.

Ankara-Sivas YHT hattında toplam uzunluğu 66,08 kilometre olan 49 adet tünelde 63,3 kilometre tünel kazısının ve 56,86 kilometrelik tünel kaplamasının tamamlandığını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Yüksek Hızlı Tren Hattımızda toplam uzunluğu 27,2 kilometre olan 49 adet viyadüğün ekibimizin özverili çalışmasıyla toplamda 26,96 kilometrelik kısmı tamamlandı, 2 adet viyadükte de sadece 252 metre imalatımız kaldı. Projede, altyapı işlerinin tamamlanma oranı % 96,6, üstyapı ve elektromekanik işlerin tamamlanma oranı ise % 66 olarak gerçekleşti” dedi. Bakan Karaismailoğlu,  Kayaş-Yerköy-Sivas arası proje güzergâhında ise hâlihazırda toplam 645 kilometre tek hat ray seriminin gerçekleştiğini ve üst yapı ve elektromekanik işlerin tamamlanma oranının  ise % 66  olduğu bilgisini aktardı. Bakan Karaismailoğlu, “Kayaş- Elmadağ Kesiminde, toplam uzunluğu 9.257 kilometre olan 13 adet tünel bulunuyor. Toplamda 9.168 metre tünel kazısı, 6.123 metre tünel kaplamasını tamamladık.  Projede toplam uzunluğu 1.933 metre olan 6 adet viyadük öngörülürken, tüm viyadük imalatları tamamlandı. Altyapı işlerinin tamamlanma oranı %90 olarak gerçekleşti.” dedi.

Karaismailoğlu, projeyi 2020 yılı içerisinde vatandaşların hizmetine sunabilmek için gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışıldığını ve hattı kesimler halinde işletmeye almayı  hedeflediklerini belirtti.

“Amacımız vatandaşımıza hizmet. Mesafeleri kısaltan ,insanları sevdiklerine kavuşturan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı  ailesi olarak, vatandaşımız için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Hayata geçirdiğimiz her projede gücümüz artacak.” diyen Karaismailoğlu, milli güç olarak Türkiye’nin bu projeler ile markalaşma yolunda emin adımlar ile ilerlediğini söyledi.