Logo

Bakan Karaismailoğlu’ndan Aydın-Denizli Otoyolu Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “En kısa zamanda ihale sürecini tamamlayıp bitirdikten sonra inşallah bütün hedefimiz 2 yıl bitmeden bu yolu hizmete açmaktır.” dedi.

 

Birtakım temaslarda bulunmak için kente gelen  Karaismailoğlu, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.

 

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçen Karaismailoğlu, Türkiye ve dünyanın Kovid-19 pandemisiyle mücadele ettiğini aktardı. Bakan Karaismailoğlu,  Türkiye’nin bu süreçten başarılı bir şekilde çıktığını, tüm ülkelerde maske savaşları ve ekonomik sıkıntılar olmasına rağmen ülkemizin dipdiri durduğunu ifade etti.

 

Bakanlığa bağlı şantiyelerde de Kovid-19’a yönelik gerekli tedbirlerin alındığını belirten Karaismailoğlu, “Maske,mesafe ve temizlik kurallarına riayet ettik. Şantiyelerimizi ayakta tuttuk. İşlerimize düzenli bir şekilde devam ettik. Ülkemizin her noktasında, Çanakkale’de Çanakkale köprüsünü yaparken, Siirt’te Bitlis’te Botan köprüsünü yaparken, yine Aydın’da çok değerli projeleri devam ettiriyoruz.” dedi.

 

Yapılacak olan Aydın-Denizli Otoyoluna ilişkin de bilgi veren Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

 

“Aydın-Denizli otoyolu ihalesini başarılı bir gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Malum olan bu süreç biraz uzun sürmüş olsa bile en iyi işi yapmak için rekabet koşullarının sağlanması, ülkemizin ve dünyanın önemli firmalarının bu işe talip olması için belli bir süre geçmesi gerekiyordu. O süreci de  en iyi şekilde tamamladık. Çok güzel bir yarışma oldu. Çok değerli firmalar bu ihaleye ilgi gösterdiler. Yani böyle bir salgın sürecinden sonra ülkeler kendi ekonomilerini bile sorgularken, ülkemizdeki böyle büyük bir ihaleye bu kadar ilginin gösterilmesi, ülkemizin büyüklüğünün, ülkemizin değerinin bir sonucudur ve dünyanın güçlü Türkiye'ye güveninin eseridir. Otoyolumuzun şu an ihalesi tamamlanmış bulunmaktadır. Prosedürleri tamamlıyoruz. En kısa zamanda ihale sürecini tamamlayıp bitirdikten sonra inşallah bütün hedefimiz 2 yıl bitmeden bu yolu hizmete açmaktır.”

 

Proje bittikten sonra Aydın’ın değerine değer katacağını vurgulayan Karaismailoğlu, “ Aydın-Denizli bölgesindeki üretime ve istihdama, turizme, tarıma ve ihracata büyük katkısı olacak bir proje.

Bizim ulaşım ve altyapıdaki projelerimizi sadece bir yatırım olarak görmemek lazım. Yani burada bir birim harcama yapıyorsak, onun gelişi belki on birim, yirmi birim oluyor. Çünkü artı değerleri çok fazla. O yüzden bizim projelerimiz çok değerli. Gittikleri her yere bizim projeler canlılık getiriyor, hayat getiriyor. Orada yaşayanların yaşam kalitesini, yaşam standardını yükseltiyor.” ifadelerini kullandı.