Logo

HEDEF, TÜRKİYE'NİN %70'İNİ 2023 YILINDA HIZLI TREN İLE BULUŞTURMAK

"Ülkemizin yüzde 70'ini 2023 yılında hızlı trenle buluşturmayı hedefliyoruz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kırklareli’ndeki temasları kapsamında, Pınarhisar Belediyesini, Vali Osman Bilgin'i ve AK Parti Kırklareli İl Başkanlığını ziyaret etti. 

Pınarhisar Belediyesi ziyaretinde Belediye Başkanı İhsan Talay'dan ilçe hakkında bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, Vali Osman Bilgin’le ve AK Parti İl Başkanlığı’nda yaptığı görüşmelerde şehirde devam eden yatırım projeleri ile vatandaşın ihtiyaç ve talepleri hakkında istişarelerde bulundu.

Karaismailoğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada, tarihe ve kültüre sahip çıkarak, vatandaşların konforlu ve yaşam standartlarını yükseltecek projelere imza attıklarını ve yeni ihtiyaçlara göre projeler üretmeye özen gösterdiklerini söyledi. 

-“Türkiye'nin Her Bölgesinde Müthiş Projeler İnşa Ediyoruz”

Her gün yeni bir proje açıkladıklarını ifade eden Karaismailoğlu, Çanakkale Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolları Projelerine değinerek, "Bir taraftan Kuzey Marmara Otoyolu 400 kilometre, bir taraftan Çanakkale Köprüsü. Dünya ölçeğinde çok büyük projeler bunlar. Çanakkale Köprüsü orta açıklığı ile 2023 metre, dünyanın en geniş açıklıklı köprüsü. Çelik ayak bakımından 318 metre, bu rakamlarında sembolik anlamları var. Bunlardan biri 2023, diğeri 318... Yani 3'ncü ayın 18'i. Hatta açılışını da 18 Mart 2022'de yapacağız inşallah. Bir bir projeler bitiyor. İstanbul - İzmir Otoyolu, Osman Gazi Köprüsü gibi saymakla bitmeyecek birçok çalışma yapıyoruz. Türkiye'nin her bölgesinde müthiş projeler inşa ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

-Hedef, ülkenin yüzde 70'ini 2023 yılında hızlı trenle buluşturmak

Kırklareli’nde 3 istasyonu olacak Halkalı - Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin de çok önemli projeler arasında olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, Projenin 2023 yılında hizmete alınacağını kaydetti.

Bakan Karaismailoğlu, "Yani buradan bir hızlı trene bindiğinizde Gaziantep'e kadar gitmiş olacaksınız, sadece Ankara'ya değil yani. Ülkemizin yüzde 70'ini 2023 yılında hızlı trenle buluşturmayı hedefliyoruz. Artık hızlı tren konforundan sizler gibi Türkiye'nin yüzde 70'i faydalanacak inşallah kısa bir süre sonra. Karayolu alt yapımızda da çalışmalarımız hızla devam ediyor." dedi.

Fotoğraflar