Logo

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: RUSYA İLE UÇUŞLARI BAŞLATIYORUZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiyenin ekonomik ve siyasi ilişkilerinin çok boyutlu olduğu Rusya ile pandemi nedeniyle ara verilen uçuşları bugün itibariyle yeniden başlatmak için mutabakata varıldığını açıkladı.

 

Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, Rusya ile yurt dışı uçuş seferlerinin bugün itibariyle yeniden başlatılması konusunda iki ülkenin mutabık kaldığını bildirdi.

 

Kovid-19 tedbirleri sebebiyle yurtdışı uçuşlarının durdurulmasının ardından 11 Haziran itibariyle belirli ülkelere yurtdışı uçuşlar başlatıldığını hatırlatan Karaismailoğlu, “11 Haziran itibariyle yeniden başlattığımız yurt dışı uçuşlarımızda 31 ülkeyle seferlere başlamıştık. Bugün itibariyle, Rusya ile de uçuşların başlatılması konusunda mutabık kaldık.” ifadelerini kullandı.

 

-"Çok boyutlu ekonomik ilişkilerimiz var"

 

Türkiye ile Rusya arasında çok boyutlu ekonomik ilişkilerin varlığına dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu şu bilgileri paylaştı:

 

"Rusya Federasyonu arasındaki anlaşma çerçevesinde Türk taşıyıcıları 2019 yılı içerisinde Rusya’daki 18 noktaya haftalık 253 frekans, Rus taşıyıcları ise Türkiye’deki 7 noktaya haftalık 127 frekans sefer gerçekleştirmek üzere izinlendirilmişti.2019 yılı turizm istatistiklerinde Rusya Federasyonu 7 milyon 17 bin 657 ziyaretçi ile 1'inci sırada yer almaktadır."

 

Bakan Karaismailoğlu, uçuşların yeniden başlamasıyla Türkiye'ye gelen Rus turistlerin sayısında önemli bir artış yaşanacağının da altını çizdi.

 

-32 ülkeye yurt dışı uçuş

 

Yurt dışı uçuşlarının başlatıldığı 11 Haziran itibariyle 31 ülkeyle sürdürülen seferlerin ardından, 20 ülke ile karşılıklı olarak seferlerin başlatılması konusunda görüşmeler devam ediyordu. Rusya’nın da bu ülkelerin arasına ardından yurt dışına seferleri başlatılan ülke sayısı 32’ye yükselmiş oldu.