Logo

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU TRT HABER KANALINA ÖZEL MÜLAKAT VERDİ

“TÜRKSAT 5A HABERLEŞME UYDUSU 30 KASIM'DA UZAYA FIRLATILACAK”

 

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5A haberleşme uydusunun 2 Ekim'de teslim alınacağını belirterek, "Uydumuz 30 Kasım'da uzaya fırlatılacak" dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TRTHaber kanalına yaptığı açıklamada, 5-A uydusu ile ilgili planlarının 2 Ekim’de teslim almak olduğunu ve 30 Kasım’da da uzaya fırlatmak istediklerini söyledi.

 

Süreç ile ilgili herhangi bir sıkıntı gözükmediğinin de altını çizen Karaismailoğlu, “İnşallah 30 Kasım’da uzaya fırlatıp takip edeceğiz. Ayrıca bizim bu milli teknoloji hamlesinde yerli ve milli uydu çalışmamızda hızlı bir şekilde devam ediyor. 6A uydumuzun çalışmaları, bizim tesislerimizde tamamen kendi elemanlarımızla milli ve yerli olarak sürüyor. Hedefimiz uydumuzu 2022’de uzaya fırlatmak” dedi.

 

Türksat 5B uydusunu ise 2021’in ikinci çeyreğinde uzaya fırlatmayı planladıklarını bildiren Karaismailoğlu, “Malum bizim karada, havada ve denizdeki yatırımlarımız büyük bir gelişmenin ve vizyonun ürünü. İnşallah bunu uzayda da gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

-“Uzayda da Teknolojiyi ve Dünyayı Yakalayacağız“

 

Türksat Model Uydu yarışmasının da Türkiye’nin uzaydaki geleceği noktasında önemli olduğuna değinen Bakan Karaismailoğlu, TÜRKSAT’ın düzenlediği bu yarışmanın beşinci model uydu yarışması olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Buradaki uzay ve havacılık yönündeki gençlerimizin heyecanını görmek müthiş bir şey. 5 yıl önce üç ekip 18 kişiyle başlayan bir yarışma bugün 149 ekip, 900 kişiyle devam ediyor. Tabi ülkemizde çok güzel işler oluyor, inşallah uzayda da teknolojiyi ve dünyayı yakalayacağız.”