Logo

Bakan Yıldırım, Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü etkinliklerine katıldı

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Bakan Binali Yıldırım'ın katılımı ile Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Garnizon şehitliğinde saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehit mezarlıkları ziyaret edildi.

Bakan Yıldırım, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Garnizon Komutanı Tüm General Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua etti. 

Bakan Binali Yıldırım, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü sebebiyle düzenlenen Zafer Yürüyüşü'ne katıldı.

Bakan Yıldırım, Zafer Yürüyüşü sonrasında Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti.

Yıldırım, Kurtuluş Savaşı mücadelesi için Anadolu topraklarına geçen Büyük Atatürk'ün bu sürede dört kere Erzincan'a geldiğini hatırlattı.

Erzurum Kongresi'nden dönen Mustafa Kemal Atatürk'ü Erzincanlıların Sivas'a kadar salimen ulaştırdığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Erzincan'da başlayan teşkilat mücadelesi, adım adım Türk milletinin bağımsız Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerini atan en önemli yer olmuştur. O zor günlerde yokluklar, ayakta çarık, büyük sıkıntılar çekerken Erzincanlı hemşehrilerim canlanıp aralarında 26 bin 675 lira toplayarak Ankara'ya göndermiş ve kurtuluş mücadelesine en büyük anlamlı desteği vermişlerdir. Bu toprakları bize vatan yapan, bizim, çocuklarımız ve geleceğimiz için canlarını seve seve veren şehitlerimizi şükranla minnetle anıyoruz. Allah mekanlarını cennet eylesin. Bu gün 7 düvele karşı bu topraklara namahrem elini değdirmek için bazı kendini bilmezler, bazı ahmaklar bu ülkeyi böleceklerini zannediyorlar. Bölebilirler mi, Erzincanlılar bizi böler mi? Sayın Başbakanım işte Erzincan Türkiye'nin birliğinin kardeşliğinin teminatıdır. Bu millet sonsuza kadar ay yıldızlı bayrağın altında tek vatan, tek millet olarak payidar olacaktır."

"Bu bölücülere destek verirseniz, hesabını er ya da geç verirsiniz"

Erzincan'ın, Alevi'si, Sünni'si, Kürt'ü ve Türk'üyle Türkiye'nin birliğinin kardeşliğinin beraberliğinin en güzel örneğini taşıdığını dile getiren Yıldırım, bir millet, bir devlet, bir vatan olarak ay yıldızlı bayrak altında ülkeyi Büyük Atatürk'ün çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

Yıldırım, "Bu terör örgütlerine cesaret verenler, dost bildiğimiz ülkeler şunu iyi bilsinler ki, bizim dostluğumuz geçici değildir. Bizim dostluğumuz iyi günde de, kötü günde de var olan kadim dostluktur. Ama bizim dostluğumuz güven verdiği gibi bize düşmanlık edenlere de söyleyecek bir çift lafımız var. Bu terör örgütlerine, bu bölücülere cesaret verirseniz, elbetteki bunun er geç hesabını da verirsiniz. Ben bu ülkeyi bölme cüretine bulunanlara şunu söylüyorum. Aldatılıyorsunuz, bugün sırtınızı sıvazlayanlar yarın sırtını dönecekler, yine 78 milyona kardeş olarak bir olarak beraber olarak yaşayacağız" diye konuştu.

Binali Yıldırım, "Sizleri, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diyen Mehmet Akif'in temennisiye selamlıyorum" dedi.

Fotoğraflar