Logo

Bakan Yıldırım kaymakam adaylarına hitap etti

Bakan Yıldırım, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığında kaymakam adaylarına hitap etti.

AK Parti'nin 13 yıllık başarısının altında insan odaklı hizmet anlayışının yer aldığını belirten Yıldırım, "İnsan odaklı yönetim anlayışına önem verin. İnsan odaklı yönetim anlayışı aslında bizim icadımız değil. Osmanlı'nın, 3 kıtada hüküm sürmüş, birçok mezhebin, etnik grubun bir arada kardeşçe yaşamasını sağlamış büyük bir cihan imparatorluğunun prensibidir. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesi bugün de geçerlidir, yarın da geçerli olmaya devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

"Vatandaşın derdiyle dertlenin"

Yapılan işlerin insan hayatını kolaylaştırmaya yönelik olması gerektiğine dikkati çeken Yıldırım, "İşler insanların hayatını kolaylaştırmıyor, yaşam kalitesini artırmıyorsa toplumda karşılığı olmaz. Siz siz olun mutlaka ve mutlaka vatandaşın derdiyle dertlenin. Vatandaşın size gelmesini beklemeyin, kendiniz bulun. Devlet dairelerinin yüzü soğuktur. İnsanlar devlet dairelerine gelmeye endişe eder, çok arzu etmezler. O yüzden ilçelerinizde ilk işiniz toplumla kaynaşmak olsun" diye konuştu.

Yıldırım, sorunların üzerine gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, "AK Parti olarak bizim prensibimiz sorunları torunlara havale etmeden iş yapmaktır. İdare bir bütündür. Hizmet sahadan başlıyor. Sahada hizmet iyi gidiyorsa, bu yukarıda başarıya dönüşüyor ve devlet dediğimiz mekanizma çalışıyor demektir. Yukarıdan verilen emir aşağıya gitmeden buharlaşıyorsa, mekanizma istendiği gibi çalışmıyordur. Biz mazeretin değil, icraatın çalıştığı sistemin peşindeyiz. Bugüne kadar ortaya konan başarılar, bunu büyük oranda sağladığımızın en büyük delilidir" ifadelerini kullandı.

"Mücadelemiz devam edecek"

Terör sorununa ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, şöyle devam etti:
"Ülkemiz bugün can yakıcı sorunla karşı karşıya. Bu, geçmişi 40 yıla kadar giden terör sorunudur. Bazen bunu 'Kürt sorunu' diye tanımlayanlar oluyor ama bu doğrudan ülkemizi bölmeye çalışan terör gruplarının ve onların destekçilerinin ortaya koyduğu bir sorundur. Şunu bilin ki sorun PKK sorunu. Kürt vatandaşlarımızın dünyasını karartan, geleceğini çalan, kaynaklarını yok etmeye çalışan hain, alçak bir örgüt var. Mücadelemiz bu terör örgütünü aradan çıkarmak, vatandaşla devleti tekrar kucaklaştırmak. Terör, Türkiye'nin gündeminde en alt sıralara ininceye kadar mücadele ve operasyonlar kararlılıkla devam edecek. 4 değişmezimiz var; tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet... Bu 4 değişmez Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık sebebidir." 

4,5G teknolojisine yönelik de açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Yarın geceden itibaren 4,5G'yi devreye alıyoruz. Şu anki hız, 10 kat hızlanıyor. Yani 60 saniyede indireceğiniz filmi, 6 saniyede indireceksiniz. Her zaman söylediğim bir söz var; trafikte hız felaket, bilişimde hız berekettir" şeklinde konuştu.
Yıldırım, konuşmasının sonunda gerçekleştirdiği sunumla Bakanlığın idari yapısı ve faaliyetlerine ilişkin kaymakam adaylarını bilgilendirdi.