Logo

Bakan Yıldırım, Vefa Holding'in 25. kuruluş yılı etkinliğine katıldı

Bakan Yıldırım, Vefa Holding`in 25. kuruluş yılı etkinliğine katıldı



Bugün büyükelçilerin iş adamlarını alıp bulundukları ülkedeki muhatapları ile tanıştırdığını ifade eden Yıldırım, bu ezberin AK Parti iktidarı döneminde bozulduğunu kaydetti.

Yıldırım, resmi devlet anlayışından vatandaşıyla kucaklaşan, vatandaşıyla dertlerini konuşan ve vatandaşının sesine kulak vererek çözümler üretip bugünlere gelen bir hükümetten bahsedildiğini dile getirdi.

AK Parti'yi kuran iradenin halkın içinden geldiğini vurgulayan Yıldırım, şartlar ne kadar zor olursa olsun, asla ve asla doğru bildiklerini yapmaktan geri durmayacaklarını ifade etti.

Yıldırım, kayayı delenin su dalgasının gücü değil, devamlılığı olduğuna işaret ederek, "Devamlılık her şeyden önce gelir" dedi.

Türkiye'nin bugün dünyada her türlü mukayeseli üstünlük sağlayan ürünleri üretebilecek güçte ve her türlü teknolojik gücünün olduğuna işaret eden Yıldırım, burada önemli olanın hedeften şaşmamak olduğunu belirterek, "Nereye gideceğinizi bilmezseniz, yol sizi bildiği yere götürür" diye konuştu.

Darda kalan insanlara kucak açmanın Türkiye'de yaşayanların hayat tarzı olduğunu belirten Yıldırım, Batılıların bunu anlayamayacağını, her şeyi madde ile ölçen, her şeyi dolar ve avro olarak hesap eden ülkelerin bunu bilemeyeceğini dile getirdi.

Yıldırım, bazen zenginliğin ve maddiyatın insanlığı unutturduğunu, Türkiye'nin gelişeceğini ama değerlerini de muhafaza edeceğini ifade etti.

İletişimin gelişmesi için ülkede büyük yatırımlar yaptıklarını anlatan Yıldırım, göreve geldiklerinde ülkenin internette Afrika seviyesinde olduğunu, bugünse Avrupa'nın ilk 10 ülkesi içine girdiği bilgisini verdi.

Yıldırım, Hakkari'de, Yüksekova'da okullara akıllı tahtaların kurulduğunu anımsatarak, geleceğe yatırım yapıldığını, çünkü geleceğin gençlerin olduğunun altını çizdi.

2007 yılında Hakkari'ye bir ziyaretinde sokakların boş, etrafta ise sadece çocukların olduğunu ve 20'den fazla çocuğun kendisiyle fotoğraf çektirdiğini aktaran Bakan Yıldırım, çocuklara çekilen fotoğrafı nasıl alacaklarını sorması üzerine, "Kolay bakan, e-mailimize gönderirsiniz" yanıtını aldığını kaydetti.

Bugün gençleri zehirleyen hainlerin amaçlarının ülkenin enerjisini tüketmek, ülkenin gücünü azaltmak ve milletin birliğine beraberliğine ve kardeşliğine zarar vermek olduğunu vurgulayan Binali Yıldırım, "Ama asla başaramayacaklar. Çünkü bu millet neler gördü, neler yaşadı. Moğol istilaları gördü, sayısız haçlı seferleri gördü. Hepsini de püskürtmesini bildi" dedi.

Yıldırım, bu topraklarda asla bölücülere fırsat vermeyeceklerini yineleyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kardeşliğimizi bozmalarına asla izin vermeyeceğiz. Terörü bu ülkenin gündeminde en aşağı sıraya indirene kadar her türlü çalışmayı azimle, kararlılıkla sürdüreceğiz. Teröristlerin Kürt kardeşlerimiz gibi bir derdi, bir sorunu yok. Sorun; Kürt kardeşlerimizin PKK gibi bir sorunu var. Amacımız da aradan bunları çıkarmak. Milletimizle devletimizin kucaklaşmasını sağlamak. Bu konuda milletimizin kayıtsız şartsız en büyük desteği, bizim en büyük güvencemizdir. Bölgede oynan oyunların ne olduğunu biliyoruz. Kimin hangi amaçla kiminle yan yana geldiğini de biliyoruz. Ama bunların hepsi gelip geçicidir, biz bu topraklarda bakiyiz."

Konuşmalardan sonra Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner ile Vera Holding İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, günün anısına bakanlara plaket takdim etti.

Fotoğraflar