Logo

Bilgi Toplumu ve Dünya Telekomünikasyon Günü Mesajı

Bu yıl “Sosyal Etki İçin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Girişimciliği” temasıyla 47.sine ulaştığımız  “Bilgi Toplumu ve Dünya Telekomünikasyon Günü”nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Sosyal Etki İçin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Girişimciliği konulu  2016 Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Gününü kutladığımız bu önemli günde başta gençlerimiz olmak üzere bu alanda hizmet veren veya bu alana girmeyi planlayan tüm girişimcilerimize onları yüreklendirecek ve maddi destek sağlayacak tüm imkânları uygun şartlarda sunmayı hedef almalıyız. Böylece bilgi ve iletim sektörümüz yükselen Türkiye adına yeni bir soluk olacaktır. Hem sektörün ülkemize olan katma değerini arttıracak hem de yeni istihdam alanları yaratacaktır.

Son 14 yılda bilgi ve iletişim altyapısına yapılan yatırımların yanı sıra sektöre yönelik yasal düzenlemeler de hız kazanmıştır. Ülkemiz fiber optik ağ ve haberleşme sistemleri ile donatılmış, 4,5G ile yüksek hızla tanışmıştır. Bu yatırımlarla oluşacak yeni ve yerli ekosistem sayesinde küçük ve yerli girişimcilerle birlikte ülke ekonomisi de muhakkak olumlu etkilenecektir. Ancak Bilgi ve İletişim Teknoloji sektöründeki imkânları ve fırsatları artırmak için devletin yanı sıra yerel yönetimlere ve özel işletmelere de görev düşmektedir.  Bu noktada bu hedefe yönelik tüm düzenlemeler ve teşvikler konusunda bizler üzerimize düşeni yaparak yeni yatırımların önünü açmak için çalışıyoruz ve her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Bu vesile ile 2016’nın Bilgi ve İletişim Teknolojileri sektöründe yeni ve büyük girişimlerin olduğu bir yıl olmasını diler, kamu ve özel sektörde çalışan tüm telekomünikasyon ve bilişim çalışanlarımızın bu anlamlı gününü en içten dileklerimle kutlar, halkımıza bilişimle dolu mutlu günler dilerim.

Binali YILDIRIM
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı