Logo

“BİLİŞİM, E-TİCARET VE SİBER GÜVENLİK ALANINDA GENÇLERİMİZLE BÜYÜYECEĞİZ”


Bakan Karaismailoğlu, BTK Uluslararası Siber Olaylara Müdahale Merkezi ziyareti kapsamında gençlerle bir araya geldi.

 

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoglu AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Uluslararası Siber Olaylara Müdahale Merkezi(USOM) ziyareti kapsamında gençlerle bir araya geldi.

 

İnternet erişimi, fiber altyapı, internet servis sağlayıcıları, sosyal medya, İnternet erişimi, Fiber altyapı konularında gençlerin görüşlerini dinleyen ve sorularını alan Bakan Karaismailoğlu ilgili kurumlar nezdinde yapılan çalışmaları ve hayata geçirilmesi planlanan projeleri gençlerle paylaştı.

 

 

 

-“Fiber altyapıyı yaygınlaştırmak için çalışmalarımız var”

 

Yeni binalarda fiber internet altyapısının yapıldığını ancak eski yerleşimlerde bunun olmadığını belirten gençler Bakan Karaismailoğlu’na fiber altyapının yayılması ile ilgili sorular sordular. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yatırımların yapılması yönünde çalıştıklarını ifade eden Karaismailoğlu, “Fiber altyapı yatırımlarının artırılması yönünde operatörleri yönlendiriyoruz. Gerekli çalışmalarla hanelere kadar fiber oranını artırılmasını sağlıyoruz” dedi.

 

 

 

-“Her haneye 100 megabit internet”

 

Gençlerin Türkiye’nin geleceği ve umudu olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Gençlerin ihtiyaçlarını önemsiyoruz. Gençlerimizin en çok dikkat ettiği ve önemsediği konu olan internet ve internet hızı bizim en öncelik verdiğimiz konular arasında. Çalışmalarımız doğrultusunda Türkiye 5G’ye geçecek ilk ülkelerden biri olacak ayrıca 2023 yılında her haneye 100 megabit internet projemiz var. İçinde bulunduğumuz dijital çağın sunduğu birçok fırsat var. Gençlerimizin dinamizmi ile bu fırsatları değerlendirecek ve ülkemizi çok daha ileri noktalara taşıyacağına güveniyorum. Canı gönülden inanıyorum ki bilişim, e-ticaret ve siber güvenlik alanında Türkiye gençlerle büyüyecek, güçlenecek, güzel yarınlara ulaşacaktır. Gençlerimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Soru-Cevap kısmından sonra USOM’u Milletvekili Rümaysa Kadak ve gençlerle birlikte ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, merkez yetkilileri ile birlikte ulusal ve uluslararası çapta siber olaylara müdahalelerden bahsetti ve gençlerin merak ettiği sorularını cevapladı.

Fotoğraflar